Subota 09.05.2015.
20:58
Tanjug

Rogozin: Francuska je licemerna u slučaju "mistrala"

en.wikipedia.org
Rusija sve kontroliše: Dmitrij Rogozin

 - Delovi krme su naši, mi imamo krajnji korisnički sertifikat za njih. Oni ne mogu da urade ništa bez naše dozvole - kazao je Rogozin novinarima, prenosi Tas s.

On je sve smišljene manipulacije da se "mistrali" prodaju ili potope, opisao kao pokušaj francuske vojske da uceni svoje političare.

Rogozin je rekao da su brodovi pravljeni za rusku mornaricu, da su potpuno rusifikovani i prilagođeni ruskim pomorskim standardima.

- Mi sve kontrolišemo i sve će biti u redu - kazao je Rogozin, povodom teksta francuskog lista "Figaro" da Francuska može odlučiti da "namerno potopi" dva nosača helikoptera "mistral" u otvoreno more, ako vlasti izaberu da raskinu ugovor i odbiju da ih predaju Rusiji.

Kako je navedeno, među mogućim opcijama, koje razmatra francuska vlada je da se unište ti brodovi, da budu demontirani i iskorišćeni,  potopljeni u more ili da se pronađu novi kupci, među kojima su mogući Kanada, Severna Koreja i baltičke zemlje.

Rogozin  je rekao da će konačnu reč sa francuske strane dati njihov predsednik, ali nije komentarisao da li će Rusija tužiti Francusku zbog kašnjena isporuke "mistrala".

           

2024 © - Vesti online