Subota 09.05.2015.
16:59 >> 21:54h
B92

VIDEO: Pao avion kod Sevilje, šestoro mrtvih

Tanjug/AP
Mesto pada teretnog aviona

Erbas je saopštio da je u avionu, koji je imao probni let, bilo šest članova posade, i da su dva koja su preživela nesreću u teškom stanju u bolnici.

Španska kontrola letenja navela je na svom Tviter nalogu da su ih piloti pre pada obavestili da je došlo do kvara na letelici. Mediji su ranije objavili izjavu premijera Marijana Rahoja koji je rekao da je u avionu bilo do 10 članova posade, i da su svi poginuli.

Osim toga, Rahoj je israzio veliku žalost zbog pada aviona, ističe španski "El Pais". Špansko ministarstvo odbrane ističe da nije u mogućnosti da potvrdi koliki je broj žrtava.

- Solidarišemo se sa žrtvama i njihovim porodicama i izražavamo najdublje žaljenje. Tu smo za porodice šta god da im treba - naveo je Rahoj.

Avion je pao oko kilometar i po severno od San Pablo aerodroma u Sevilji, navode iz andaluzijske hitne službe i dodaju da je istraga o padu u toku, ali i da su detalji i okolnosti pada aviona i dalje nepoznati.

Kako se navodi, avion bio potpuno nov i vršio je probne letove.

Iako se nesreća dogodila van aerodroma on trenutno nije u funkciji i avionima nije dozvoljeno ni da sleću ni da poleću, navodi "El Pais".

Svi letovi prebačeni su na aerodrom u Malagi i Herezu.

Kako ističe "Independent“, avion je pao blizu fabrike "Koka-kole“.

2024 © - Vesti online