Subota 09.05.2015.
10:18
Tanjug

Čikago i Klipersi stekli prednost

Tanjug/AP
Lebron Džejms je retko uspevao da zaustavi Derika Rouza

Sa 2:1 u polufinalnoj seriji, ali Zapadne konferencije, poveli su i Klipersi koji su u Stejpls centru pobedil Hjuston sa 124:99.

Pobedu Čikagu doneo je Derik Rouz "trojkom" u poslednjim trenucima utakmice. Bio je to njegov 30. koš na ovom susretu čiju su poslednju četvrtini obeležili on i njegov saigrač Džimi Batler.

Od ukupno 25 koševa Čikaga u toj deonici Rouz i Batler su ubacili 23! Najzad, o učinku ovog dvojca najbolje govori statistika koja kaže da su od 99 koševa Čikaga njih dvojica ubacili 50!

U poraženom Klivlendu bolji od ostalih bio je Lebron Džejms sa 27 poena i 14 asistencija.

Naredni meč ovih rivala igraće se u noći između nedelje i ponedeljka, takođe u Čikagu.

Pobeda Klipersa nad Hjustonom nije, možda, iznenađenje, ali razlika kojom su to učinili svakako jeste. Čak 25 poena "viška" malo ko je mogao da predvidi uoči meča. Još manje da će 25 koševa ubaciti "rezervista" Ostin Rivers  kojem je to najbolji učinak u karijeri u utakmicama plej ofa.

Efikasniji od Riversa među Klipersima bio je samo Džej Džej Ridik ubacivši 31 poen, što je takođe lični rekord ovog beka. Standarno dobar učinak imao je Blejk Grifin koji je utakmicu završio sa 22 koša i 14 skokova.

U poraženom Hjustoinu opet je odskočio tandem Džejms Harden - Dvajt Hauard. Prvi je uz 25 poena imao i 11 asistencija, dok je učinak Hauarda iznosio 14 koševa i isto toliko skokova.

Naredni meč, u noći između nedelje i ponedeljka, igraće se takođe u Stejpls centru u Los Anđelesu.

2024 © - Vesti online