Petak 08.05.2015.
21:43
blic.rs

Partizan ostaje bez bisera

fkpartizan.rs/Miroslav Todorović
Na vratima Sevilje: Andrija Živković

Krilni igrač crno-belih je već neko vreme bio na meti nekoliko klubova. Do skoro mu je Porto bio najbliži, ali izgleda da od toga neće biti ništa, jer se igrač i klub nisu dogovorili oko plate.

To želi da iskoristi Sevilja, koja može da isprati finansijske zahteve igrača i koja u njemu vidi značajan zalog za budućnost. Ono što komplikuje situaciju je vlasništvo nad ugovorom mladog igrača.

Polovinu ugovora je još pre godinu dana otkupio fond Pinija Zahavija, a četvrtinu njegov menadžer i nekadašnji igrač Crvene zvezde i Olimpijakosa Predrag Đorđević. To praktično znači da Partizan poseduje samo četvrtinu njegovog ugovora, odnosno dobija samo četvrtinu obeštećenja.

Zbog toga nije u situaciji da traži neke veće procente od buduće prodaje, pa pokušava da izdejstvuje što veću sumu za obeštećenje. Ostalim zainteresovanim stranama to nije u interesu, pa bi moglo da se desi da klub predstavlja kočnicu realizaciji transfera.

Iako se visina obeštećenja zasad drži u tajnosti, nije očekivano da Partizan dobije sumu veću od milion evra, ali pošto je Sevilja u situaciji da odmah plati, to je povoljnost koju niko u Humskoj nije spreman da ignoriše, pa je očekivano da se nađe solomonsko rešenje.

NAJTRAŽENIJI IGRAČI PARTIZANA:

NIKOLA DRINČIĆ
Iskusni zadnji vezni Partizana je već nekoliko puta bio na izlaznim vratima kluba i može se očekivati da ovog leta promeni sredinu radi unosnijeg ugovora u zenitu igračke karijere.

VLADIMIR VOLKOV
Sigurno je da će provereni levi bek otići iz kluba ovog leta, samo je pitanje u koju ligu, odnosno klub. Crno-beli neće moći da ostvare obeštećenje jer mu ističe ugovor sa klubom, pa će moći da bira novu sredinu.

IVAN ŠAPONJIĆ
Mladi napadač bi mogao da ostane još sezonu u klubu, ali bi lako moglo da se desi da to učini kao pozajmljeni igrač belgijskog Anderlehta, koji je već bacio udicu, a Partizan će je teško izbeći.

2024 © - Vesti online