Subota 09.05.2015.
12:00
M. Lj. - Vesti - Foto: Vesti

Živi deset godina s decom u kontejneru

Radost u Laktašima: Dom za Jovanoviće

- Do sada smo sakupili i uložili oko 10.000 evra. Prilikom poslednje posete kupili smo materijal za krov i fasadu, a ono što nam je još ostalo jeste da platimo majstore i da kupimo namještaj kada se sve završi. Tako da će, Bože zdravlja, u junu Mira i njena deca će imati novu kuću - poručila je Eriksonova, dodavši da ovo udruženje postoji već 40 godina i uglavnom pomažu najugroženijima.

Mira Jovanović je nezaposlena samohrana majka koja sa dvoje dece već devet godina živi u kontejneru u selu Šušnjari, u blizini Laktaša, koji je i oštećen u lanjskim poplavama. Već više od decenije jedini izvor prihoda joj je što povremeno uspe da zaradi dnevnicu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Sve ovo što mi se desilo se ne može rečima opisati, malo je reći hvala. Kada su bile one poplave, kontejner u kome smo živeli je uništen. Tada su mi sve nade potonule, ali pojavili su se dobri ljudi za koje nisam ni znala da postoje i omogućili nam uslove za normalan život. Ja ću i dalje da se borim, a glavno je da nismo gladni - kazala je Jovanovićeva i dodaje da se novoj kući najviše obradovala njena desetogodišnja kćerka, koja će konačno imati svoju sobu.

Nova akcija

Radmila Erikson, predsednica Organizacije žena Saveza Srba u Švedskoj, kazala je da će po izgradnji kuća sve svoje napore usmeriti na prikupljanje pomoći da se ubrza osnivanje centra za rano otkrivanje autizma u Banjaluci.

2024 © - Vesti online