Petak 08.05.2015.
19:08
Tanjug

Srbi izvukli iz slamarica 81 automatsku pušku, 11 škorpiona, 4 zolje...

Reuters
Građani naoružani do zuba

- Iz ilegalnih u legalne tokove prešlo je ukupno 2.424 komada oružja između ostalog i 81 automatska puška, 11 automatskih pištolja (škorpion), četiri ručna bacača (zolje - neispaljene), 297 bombi, 49 eksplozivnih sredstava... i 57.113 komada municije različitog kaibra - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Od početka trajanja legalizacije, policijskim upravama u Srbiji "podneto je 1.455 zahteva za registraciju oružja, i to najviše zahteva za registraciju lovačkih karabina i lovačkih pušaka".

- Do sada je ukupno registrovano 613 komada oružja - naveli su u MUP-u.

Zakonska legalizacija oružja traje do 4. juna ove godine, a sprovodi u skladu za Zakon o oružju i municiji koji usvojen je 19. februara u cilju efikasnije kontrole posedovanja i prometa oružja.

Vlasnici oružja - fizička i pravna lica, mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Tokom zakonske legalizacije, fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini) i sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) za koje ne poseduju odobrenje MUP-a

2024 © - Vesti online