Subota 09.05.2015.
05:30
elle.rs

Savršen par: Ovo su najbolje kombinacije kozmetičkih preparata

Reuters
Za savršen efekat, puder i hajlajter obavezno idu zajedno

Kontur puder i hajlajter

Da bi koža izgledala savršeno, igra svetla i senke ipak je nezamenljiva. Pošto „bez crne bela ne bi vredela“, dimenziju licu dajte upotrebom kontur pudera na udubljenjima, a highlightera na najvišim delovima lica. Iako su tamniji i svetliji delovi tik jedan pored drugog, taj prelaz ne bi trebalo da se vidi.

Parfem i parfimisana krema

Udvostručite ljubav! Nanesite dva sloja svog omiljenog mirisa i ostanite u njegovom oblaku do kraja dana. Čim izađete ispod tuša, na vlažno telo nanesite mirisnu kremu. Dok ste još neodeveni, naprskajte parfem iznad glave i pustite da popada po telu. Miris će se vezati za blago masnu teksturu kreme i ostaće na koži mnogo duže.

Fonet/EPA
Da bi pobedili celulit potreban je dobar preparat, ali i voda

Krema protiv celulita i voda

Celulit jeste tvrdoglav estetski problem koga je potrebno gađati iz teškog naoružanja i to sa više frontova istovremeno. Masaža je zlata vredna (bilo da je radite sami ili to čini profesionalac), ali potrebno je ubrzati protok tečnosti kroz organizam da bi se on što brže i kvalitetnije pročistio. Kafa, gazirana pića i sokovi ne računaju se u tečnosti. Čak iako nemate vremena da vežbate, ne završavajte dan bez 2 l vode.

Šampon i regenerator

Šampon pere skalp i samu vlas od masnoća, proizvoda za stilizovanje i raznih drugih nečistoća (smoga, kuhinjskih mirisa, dima cigareta), dok balzam ima funkciju da zatvori dalaku i olakša rašćešljavanje. Bilo bi dobro da šampon i balzam budu iz iste kolekcije jer se tako upotpunjuju. Sa druge strane, ako imate kosu koja se brzo masti, a suve krajeve, kombinujte šampon za masnu kosu koji će dobro oprati kožu glave i balzam koji će vlas učiniti glatkom.

bet.com
Negujte lice, a posebo obratite pažnju na predeo oko očiju

Dnevna krema i krema za negu kože oko očiju

Ne možete jednom kremom tretirati celo o lice. Koža oko oka je šest do deset puta tanja nego ona na ostatku lica. Na njoj se brže pojavljuju bore i zahteva drugačiju negu. Kremu na tu regiju nanosite tapkanjem i to u pravcu od slepoočnica ka korenu nosa preko celog podočnjaka, zatim preko suznog kanala, pa celog gornjeg kapka da biste ponovo završili na slepoočnicama. Na ostatak lica stavite dnevnu kremu.      

Olovka za obrve i providna maskara

Lako možete docrtati dlačice koje vam fale na obrvama, starom četkicom od maskare začešljati ih u željenom smeru, ali svi smo svedoci da one baš i ne žele da ostanu tako kako smo ih namestili. Tada bi trebalo da ih pređete prozirnom maskarom ili posebnim gelom za fiksiranje obrva. Savršena boja i oblik su zagarantovani.    

2024 © - Vesti online