Petak 08.05.2015.
13:05
J. L. Petković - Vesti

SNF: "Zabranite nemoralne delatnosti u srcu Gračanice"

Vesti
Građani  ogorčeni zbog sve više motela u blizini njihovih domova

Pozivajući se na izjave nastavnika, SNF navodi da se "deci se raspiruje mašta o tome šta se u tim "motelima" radi, koga ima tamo i tome slično, a što negativno utiče na mentalni razvoj dece".

Srpski nacionalni forum od gradonačelnika Gračanice Vladete Kostića traži da saopšti javnosti zbog čega su date dozvole za izgradnju i za rad takvim objektima, a između ostalih odgovori na pitanje - koji je to motiv važniji od zdravlja naše dece? 

- Ovakvo ponašanje lokalne vlasti nanosi veliku štetu, i predstavlja veliku sramotu za srpski narod na centralnom Kosovu. Takođe zahtevamo od gradonačelnika Gračanice da ne izda radnu dozvolu, objektu koji je u izgradnji, a ujedno da kod nadležnih opštinskih organa Gračanice pokrene postupak za oduzimanje radne dozvole i zabrani vršenja nemoralne delatnosti u srcu opštine Gračanica. Takođe očekujemo od odbornika opštine Gračanica da to pitanje postave na dnevni red skupštine, navode u saopšetnju. 

Pisanje "Vesti"

Reakcija Srpskog nacionalnog foruma usledila je nakon što su "Vesti" objavile tekst "U garažu na porciju ljubavi" u kojem, se navodi da je na potezu Čaglavica - Leplje Selo gradi i peti motel u kome se uglavnom ostaje - na sat. Vladeta Kostić, predsednik opštine Gračanica izjavio je da opština nema načina da zaustavi gradnju, a da je građevinske dozvole izdao prošli saziv skupštine.

SNF poziva i nadležne institucije, kao i međunarodne institucije i NVO koje se bave pravima deteta (UNICEF, Save the Children i dr.) "da najozbiljnije shvate ovu štetnu pojavu, i da sa svoje strane pomognu da se izbegne sramota i pretnja po zdravlje naših budućih naraštaja".

2024 © - Vesti online