Petak 08.05.2015.
09:44
B. Božin - Vesti

Bosanac i Hrvat na "travi" zgrnuli milione

Fonet/MUP Srbije
Unosan biznis: Hrvat i Bozanac se obogatili švercom marihuane

Državno tužilaštvo je za Hrvata tražilo kaznu zatvora od pet godina i osam meseci, a za drugooptuženog sa švajcarskim pasošem kaznu od pet godina.

Obojica su još 2003. godine kao dvadesetogodišnjaci počeli da se bave unosnim biznisom, piše "20 minuta". Prema optužnici oni su vodili firmu sa različitim šopovima sa marihuanom i
zapošljavali više prodavaca koji su pri policijskim kontrolama navodili da su to njihove radnje.

Jednom od njih se na teret stavlja količina od najmanje 233 kilograma marihuane sa profitom od 2,2 miliona franaka, a drugi je trgovao sa ukupno 277 kilograma i ostvario dobit od 2,6 miliona franaka.

Obojica optuženih su priznali nezakonite radnje, ali su tvrdili da se radilo o manjim količinama kanabisa. Oni su takođe poricali da su od zarade kupovali nekretnine u Bosni, navodeći da su novac za to nasledili.

Državno tužilaštvo je izdejstvovalo da njihove nekretnine i konta u BiH budu zaplenjeni. Osim toga, ovaj tandem je optužen i za učestvovanje u otmici osobe koja je proneverila jedan luksuzni auto. Kad su čuli za prevaru, ova dvojica su krenuli da ga ucenjuju i traže novac.

Tužilac je zahtevao nadoknadu od 650.000 franaka koju su dvojica optuženih obavezni da plate državi. Odbrana, međutim, insistira na tome da su kazne suviše visoke i da su procesna prava njihovih klijenata prekršena. Advokat Hrvata je tražio kaznu zatvora u trajanju od tri godine i dva meseca, a advokat Švajcarca uslovnu kaznu od 16 meseci.

2024 © - Vesti online