Četvrtak 07.05.2015.
15:36
Tanjug

Fila: Šešelj ne treba da se vrati u Hag

A. Čukić - Vesti
Operacija dokazuje da Šešelj jeste bolestani da ne sme biti vraćen u Hag: Toma Fila

- Upravo to potvrđuje i zašto pretresno veće sudije (Žan Klod) Antoaneti ne donosi odluku o zahtevu tužilaštva za Šešeljev povratak u Hag - rekao je Fila Tanjugu.

Prema njegovim rečima, bez odluke pretresnog veća sudije Antoanetija, lider SRS ne može da se vrati u Hag.

- Sve ostalo što priča (glavni tužialc Haškog tribunala Serž) Bramerc i što se piše po medijima su priče "za razonodu javnosti" - naveo je Fila.

On je ocenio da je čitav ovaj slučaj sa Šešeljem vrlo neobičan i protivan pravilima.

Predsednik SRS u četvrtak ujutru je operisan, saopštio je njegov zamenik  Nemanja Šarović na konferenciji za novinare i nije mogao da saopšti bilo kakve detalje o operaciji lidera radikala, ali je dodao da stranka očekuje da im se, kada prođe dejstvo anestezije, Šešelj javi.

Šešelj je 12. novembra prosle godine, posle skoro 12 godina, odlukom pretresnog veća pušten na privremenu slobodu iz haškog tribunala iz humanitarnih razloga, odnosno lošeg zdravstvenog stanja.

Međutim, po zahtevu tužioca, žalbeno veće je 30. marta pretresnom veću naložilo da hitno opozove svoju odluku od 6. novembra 2014. godine o privremenom puštanju na slobodu lidera SRS i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu.

2024 © - Vesti online