Četvrtak 07.05.2015.
04:14
B. Božin - Vesti

Mali Filip nađen mrtav

topnews.in
Nemačka policija šest dana tragala za dečakom iz Srbije

Oko ovog bazena se nalazi ograda visoka 2,10 metara, a kako je dečak upao u bazen, zasada još nije poznato. Telo mališana je, navodno, našao kućepazitelj izbegličkog naselja u kojem je Filip sa roditeljima i troje braće i sestara bio smešten.

U potrazi za mališanom iz Srbije bilo je angažovano stotinu policajaca, koji su došli iz drugih mesta u Štraelen, kao i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva. Svi oni su pažljivo češljali obližnje šume i njive, u tome su im pomagali i specijalno dresirani psi tragači.

U utorak uveče bio je angažovan i helikopter, a u toku noći između utorka i srede stigli su i ronioci DLRG-a, kao i vatrogasci Oberhauzena, koji su krenuli u pretragu obližnjeg jezera i obale.

Roditelji dečaka su prijavili nestanak u utorak oko 17 sati.

- Oluja je tog popodneva oborila drvo na imanju bivšeg školskog doma u ulici Am Nordkanal. Kada su vatrogasci iz Herongena došli da intervenišu, više mališana iz centralnog prihvatnog smeštaja je došlo da ih posmatra u akciji. Po završetku posla, oko 15.30 sati, vatrogasci su otišli, a deca su se vratila svojim porodicama. Sva, osim petogodišnjeg Filipa - preneli su nemački mediji reči izvora iz istrage, uz konstataciju da je Filip epileptičar i da ne govori nemački.

Pomagali i Holanđani

U noćnoj potrazi za nestalim dečakom pripomogle su i holandske kolege s policijskim helikopterom, koji je zajedno sa nemačkim opremljen infracrvenom kamerom, tako da se za mališanom tragalo kako na nemačkoj, tako i na holandskoj strani.

 

2024 © - Vesti online