Četvrtak 07.05.2015.
06:30
B92

Pobedila rak sokom od šargarepe

livelearnloveeat.com
Blagodeti šargarepe pomogle En Kameron da savlada rak

-  Podvrgnuta sam operaciji debelog creva, nakon toga nisam želela da primam hemoterapiju. Svakim danom sam se osećala sve bolje, ali nakon šest meseci, kada sam obavila kontrolni pregled, ustanovljeno je kako rak nije nestao već je napredovao. Proširio se na pluća, a na debelom crevu je ušao u četvrtu fazu - napisala je En na jednoj internet stranici na kojoj bolesni i izlečeni od ove opake bolesti razmenjuju iskustva i traže postojeće alternative za lečenje raka.

En, koja je inače pisac priča za decu, kaže da je pronašla iskustvo jednog dečka koji ima 26 godina, a koji je napisao da je izlečio rak jer je svaki dan pio sok napravljen od 2.5 kilograma šargarepe.

En je rešila da pokuša njegovim metodom. Svaki dan je nekoliko puta dnevno pila pomenuti sok. To je radila 8 meseci. Kada je otišla kod lekara na pregled, oni su ustanovili da su tumori počeli da se smanjuju, a limfne žlezde joj više nisu bile upaljene.

En navodi da se tajna očigledno krije u šargarepi i njenim blagodetima, masnim alkoholima i prirodnim pesticidima koji imaju antikancerogena svojstva. Karoten koji je glavni sastojak šargarepe zaslužan je za sprečavanje razvoja ćelija tumora. En je nakon svog iskustva napisala knjigu.

2023 © - Vesti online