Švajcarac zavoleo i Slavicu i Podrinje

Đ. Janković
Vukovom kraju: Vredan kombi

Donacija je, kažu u ovoj ustanovi, vredna nešto više od deset hiljada evra, a vozilo je opremljeno najsavremenijom tehnikom i medicinskim aparatima za pružanje hitne medicinske pomoći. U Domu zdravlja kažu da će dobijeni sanitet koristiti za zbrinjavanje, transport i pružanje zdravstvenih usluga životno ugroženim pacijentima.

Dva prezimena

Naša Slavica je Srpkinja sa dva prezimena: Hofšteter-Pantelić a, kako kaže, dva prezimena ima i njen suprug Rene koji je svome dodao i - njeno. Neobično, ali lepo. U uspešnom braku su deceniju i po, ona radi kao pomoćna sestra na gerijatriji, a i njen Rene je u istom Urgentnom centru zaposlen u Hitnoj službi s tim što je on i dobrovoljni vatrogasac.

Ovaj srpsko-švajcarski par humanih donatora prvi put je pomoć doneo u maju i julu 2013. godine, a tada je dopremljena oprema službi Hitne pomoć vredna oko 900.000 dinara.

Doneli su 60 Šancovih okovratnika za imobilizaciju, dva ranca i jednu torbu sa komplentnom opremom, tri ambu-balona, 12 zimskih jakni, namenskih prsluka i pantalona za rad u otežanim terenskim uslovima.

Pored toga su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu "Vidojevica" u Lešnici kod Loznice poklonili specijalnu vatrogasnu pumpu, obuću, odela, šlemove i drugu opremu neophodnu za siguran rad u borbi protiv vatre.

Naša zemljakinja Slavica je pre pola veka otišla u Švajcarsku iz lozničkog sela Brezjak, a tamo je srela Renea koji je u međuvremenu toliko zavoleo njenu otadžbinu, da po penzionisanju planiraju da dođu da žive u Srbiji.

Bavljenje humanitarnim radom će verujemo takođe nastaviti, jer su stekli veliki broj prijatelja u Švajcarskoj. Svaka čast!

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

2019 © - Vesti online