Utorak 05.05.2015.
20:15
blic.rs

Ikea zapela kod Bubanj potoka

Tanjug
Čeka se potez "Ikee": Zorana Mihajlović

Jedan od uslova za podnošenje dokumentacije za prvi objekat koji bi se gradio u blizini Beograda, koji je naveden i u memorandumu o razumevanju koji su potpisali Mihajlovićeva, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i regionalni direktor “Ikee” Vladislav Lalić, jeste izmeštanje naplatne rampe “Bubanj potok” sa sadašnje lokacije.

Pre samo nedelju dana Ministarstvo je poručilo da izmeštanje naplatne rampe nije uslov u memorandumu o saradnji, ali je Mihajlovićeva najavila da su u “Putevima Srbije” spremni za izmeštanje naplatne rampe i da Šveđani mogu da podnesu projekat.

- Trenutno je lopta kod “Ikee”. Grad Beograd i Ministarstvo su uradili sve. Izmeštanje naplatne rampe “Putevi Srbije” treba da obave za godinu dana. Neće kasniti jer je to toliko značajan projekat da nećemo dozvoliti kašnjenja - rekla je Mihajlovićeva.

I v.d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak potvrđuje da su spremili selidbu naplatne rampe kod Vrčina.

Da bi Šveđani podneli zahtev za građevinsku dozvolu i napravili prvi konkretan korak u gradnji, treba da se završi postupak u katastru. On je pri kraju. Ali, Šveđani još nisu, mada je to bilo najavljeno odmah nakon potpisivanja memoranduma, oktobra prošle godine, potpisali ugovor sa Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište koji definiše investicije “Ikee” u neophodnu javnu infrastrukturu. Šveđani žele da investiraju u sve pristupne saobraćajnice robnoj kući, ali im je važno da ta ulaganja budu definisana ugovorom.

2024 © - Vesti online