Sreda 06.05.2015.
05:49

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Vreme je da se farsa završi

Tanjug
Sudija Antoneti insistira na okončanju procesa protiv Vojislava Šešelja

Naime, prepirku lidera radikala Vojislava Šešelja i glavnog tužioca Serža Bramerca, donekle je prekinuo sudija Žan Klod Antoneti, koji smatra da je donošenje presude lideru radikala, koji je na slobodi u Beogradu od 12. novembra prošle godine, mnogo važnije od "prepucavanja" Bramerca i Šešelja...

- Pretresnom veću je za donošenje presude potreban mir da bi se posvetilo dokazima na kojima počiva optužnica protiv Vojislava Šešelja, a bavljenje podnescima optuženog i tužioca ometa donošenje presude u najkraćem roku. Najbitnije je da utvrdimo da li je on kriv ili je nevin - navodi Antoneti u svom odvojenom mišljenu, u okviru odluke u kojoj piše da sudije nisu nadležne za zahtev Šešelja da se Serž Bramerc suspenduje zbog toga što nije nezavisno postupao u vezi sa hrvatskim i evropskim političkim instancama, već je bio pristrasan.

- Kada neki optuženi iznese samo i teoretsku mogućnost takve povezanosti, osećam se obaveznim da odgovorim, ali za to mi je neophodna i sudska nadležnost za koju nažalost, nemam ovlašćenja - kaže Antoneti.

On donekle nameće stav da Pretresno veće nema nameru da vrati Vojislava Šešelja u Hag!

- Suđenje u razumnom roku je davno prekoračeno, a tokom 12-godišnjeg robijanja bez presude, predsednik SRS-a se razboleo i imao je nekoliko teških operacija, od srca do karcinoma. Vreme je da se ova farsa od suđenja završi oslobađajućom presudom - kaže beogradski advokat Milan Terzić, jedan od Šešeljevih pravnih savetnika.

Terzić dodaje da Šešeljev prigovor Pretresnom veću nije prepucavanje sa glavnim tužiocem Bramercom, već samo još jedno raskrinkavanje političkog delovanja tužioca.

- Uostalom, pre nekoliko dana je i bivši tužilac Tribunala, Džefri Najs, takođe javno priznao da je tužilaštvo Haga oduvek bilo podložno političkim pritiscima - kaže Milan Terzić.

Razotkrio Harhofovu pristrasnost

- Setimo se da je sudsko veće Haškog tribunala upravo na zahtev Vojislava Šešelja odobrilo izuzeće danskog sudije Frederika Harhofa zbog dokazane pristrasnosti. Šešelj to isto radi i sada ukazujući na pristrasnost i povezanost glavnog tužioca Tribunala Serža Bramerca sa političarima Hrvatske i njihovim uticajem na stav parlamenta EU i to posle ukidanja pritvora Šešelju - podseća advokat Terzić.




 

2024 © - Vesti online