Sreda 06.05.2015.
08:51
D. N. P. - Vesti

Muftija, ti si zlo Sandžaka!

Tanjug
Oštro odgovorio Muameru Zukorliću: Rasim Ljajić

"Zukorlić ponavlja istu matricu: preti svakoj vlasti i nastoji da se nametne kao politički faktor kako bi ostvario neke lične interese. A zapravo, on je najveće zlo koje se dogodilo narodu u Sandžaku. Podelio je Islamsku zajednicu i degradirao je svojim bahaćenjem, bogatstvom i agresivnošću. On je odgovoran i za pojavu vehabija, jer je takvim ponašanjem dao prostor nekim pojedincima da krajnje iskrivljeno tumače islam", ističe Ljajić i dodaje:

"Najbolje što se moglo dogoditi je to što je Zukorlić osnovao stranku i izašao na izbore. Time je sveo sebe na pravu meru, jer je dobio svega 15 odsto glasova, iako bi kao verski vođa trebalo da ima 99 odsto podrške u narodu. Kada je reč o onome što je rekao o meni, učešće u vlasti jeste uslov da bi se nešto uradilo za narod", naglašava Ljajić.

Jedno vreme Ljajić i Zukorlić se nisu optuživali, čak se verovalo da se njihovi odnosi popravljaju, međutim, nakon št je u Ljajićeve redove prešlo nekoliko Zukorlićevih odbornika i bliskih saradnika, među njima i bivši glavni imam u Novom Pazaru Sead Šaćirović, odnosi između njih su, ako je suditi po poslednjim optužbama, vrlo zategnuti.

"Dao šansu" Vučiću

Muftija Zukorlić teško optužuje bivšeg predsednika Borisa Tadića, a sadašnjem Tomi Nikoliću je poručio da ispuni obaveze prema Bošnjacima. U poslednjim izjavama naglašava "da je dao šansu i Aleksandru Vučiću, ali mu "polako ističe vreme".


 

2024 © - Vesti online