Sreda 06.05.2015.
05:08
M. T.

Uteruju dug ni krivom ni dužnom!

Tanjug
Leskovčanin ispašta zbog tuđeg duga za struju

- Pokazao mi je izvršitelj rešenje o prinudnoj naplati na moje ime i sudsku odluku kojom se od Jovana Milenkovića potražuje dug jer nije platio utrošenu struju registrovanu strujomerom u vikendici u naselju Gabrovac kod Niša. Ja, Jovan Milenković iz Draškovca nemam ništa od imovine i nikoga od bliže rodbine u Nišu i Gabrovcu. Uložio sam prigovor i upućen na parnični postupak da to dokažem. Imam rešenje Službe katastra nepokretnosti da ne posedujem nikakvu imovinu na području Niša i zbog toga sam tužio Privredno društvo Jugoistok u Nišu, po čijoj sam tužbi inače ja na sudu proglašen dužnikom za struju - ispričao je za "Vesti" Mladenović.

On se u čudu pita ko je čovek zbog koga ispašta i zbog kojeg je potrošio silan novac putujući već dvadesetak puta od sela do Leskovca, potom od Leskovca do Niša.

- Živim od invalidske penzije od 12.500 dinara (oko 100 evra). I pored sve muke treba da se još dodatno izlažem troškovima, putujem u Beograd i tamo dokazujem da nisam ja taj dužnik koga je tužio Jugoistok - žali se ovaj Leksovčanin.

U PD Jugoistok u Nišu priznaju da ne znaju dužnika Jovana Milenkovića, vlasnika vikend kuće u niškom naselju Gabrovac. Dragoslav Pavlović iz kabineta generalnog direktora ove firme kaže da u dokumentaciji postoji samo ime i prezime vlasnika vikendice, kao i da je naplata duga posle sudske odluke poverena sudskom izvršitelju.

Izvršitelj: Čekamo stav suda

Posle prave prozivke konačno se oglasio se i izvršitelj Dragoslav Čantrić:
- Podatke o osobama prema kojim se sprovodi izvršenje dobio sam iz MUP-a Srbije. Posle svega zastali smo sa prinudnim izvršenjem jer je Jovan Milenković iz Draškovca kod Leskovca uložio prigovor. Sačekaćemo da sud odluči da li je osoba kod koje smo pokušali izvršenje dužnik ili nije. U ovom slučaju moguće je da je Jovan Milenković pogrešno oglašen krivim.


 

2024 © - Vesti online