Utorak 05.05.2015.
16:22
Srna

Obećanje iz Azerbejdžana: Baku nikada neće priznati Kosovo

Srna
Susret u Bakuu: Jadranka Joksimović, Ali Ahmedov i Marko Đurić

Joksimovićeva i Đurić su tokom sastanka sa zamenikom premijera Azerbejdžana Alijem Ahmedovim zahvalili na principijelnoj podršci koju Azerbejdžan pruža Srbiji po pitanju poštovanja njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Oni su predstavili reformski proces koji provode Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić, kao i poziciju Srbije kada je reč o poštovanju principa teritorijalnog integriteta u međunarodnom pravu.

Ahmedov, kao i drugi visoki zvaničnici Azerbejdžana, izrazili su zahvalnost na spremnosti Srbije da na isti način tretira pitanje Nagorno-Karabaha.

Sagovornici su ocenili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, o čemu svedoči i nedavna poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu.

Na sastanku je postignuta saglasnost da postoji dosta prostora za dalje unapređenje ekonomske saradnje između Srbije i Azerbejdžana, s obzirom da su dosadašnje azerbejdžanske investicije u Srbiji pokazale da su kompanije iz te zemlje pouzdan i dobar partner.

2024 © - Vesti online