Sreda 06.05.2015.
04:30
Vestionline

Gradovi u koje ćete se zaljubiti

1. Venecija

Reuters/M.S.
Suton na Velikom kanalu

Ovaj grad nije bez razloga jedan od najlepših na svetu. Divan krajolik i građevine koje su same po sebi umetnička dela, "scenografija" su koja oduzima dah. Venecija izgleda kao grad iz bajke, ako uživate u lepom, to je destinacija za vas.

2. Pariz

Reuters/C.P.
Gradu umetnosti, kulture, visokih ideja i lepih žena

Grad svetlosti i jedan od najromantičnijih gradova na svetu. Popularna destinacija za zaljubljene i one "sveže" venčane, ali i za parove koji žele da obnove romansu... Elegantan i sofisticiran, pun veličanstvenih spomenika i - lepih ljudi.

3. Prag

Reuters/D.W.C.
Kao grad iz bejake o vilama, princezama, vitezovima i zlim gargojlima

Grad koji odiše istorijom. U Pragu se nalazi i najstarija gotska katedrala u Evropi, katedrala Svetog Vita, Zlatna ulica, gde su boravili alhemičari... Prag se ponekad naziva i "majkom svih gradova". Proverite zašto.

4. Lisabon

Rojters
Žuti tramaj i dalje vozi po lisabonskim sokacima

Najzapadnija prestonica Evrope turistima nudi bogatu istoriju, savršenu klimu, brojne znamenitosti, kuhinju u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj, i čuvenu portugalsku gostoljubivost.

5. Amsterdam

Reuters
Uživancija na amsterdamskim kanalima

Čarolija koja će vas obuzeti kad stignete uveriće vas da su najbolje stvari u životu besplatne. Amsterdam je grad mostova i kanala, pa je i krstarenje jedan od super načina da ga upoznate. Mnogo muzeja i bogate kolekcije čekaju na vas.

6. Istanbul

Reuters/M. S.
Istorija carstava na obali Bosfora

Grad u kojem se susreću dva kontinenta, sudaraju dve civilizacije, prožima mnoštvo jezika, običčaja i nošnji. I na sve strane miriše na ukusne turske specijalitete. Grad koji mami i koji se voli.

2024 © - Vesti online