Sreda 14.10.2009.
14:15
Tanjug

Ercegova kuća opštini Zvezdara

Oduzeta kuća
 

Ovo je prvo ustupanje privremeno oduzete nepokretnosti nekoj državnoj instituciji po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji se primenjuje od 1. marta ove godine.

Zvezdarska opština imaće pravo upravljanja, odnosno korišćenja Ercegove kuće do okončanja postupka za trajno oduzimanje imovine, čije se okončanje ne može očekivati skoro, jer je prvostepeno suđenje Ercegu još u toku.

Kuća je privremeno oduzeta u postupku pred Specijalnim sudom u Beogradu krajem jula, jer nije nije uspeo da dokaže da je do novca za kupovinu kuće došao na legalan način, a tu odluku nedavno je potvrdio i Vrhovni sud Srbije, zbog osnovane sumnje da bi kuća u Nerodimskoj mogla biti otuđena u toku trajanja krivičnog postupka.

Ercegu se pred Specijalnim sudom sudi po dve optužnice koja ga terete kao organizatora kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima, kao i za nedozvoljeno drzanje oružja.

On je 17. marta 2007. godine uhapšen u spornoj kući u kojoj je policija pronašla skoro 27 kilograma heroina, oko dva kilograma kokaina, kao i veću količinu paracetamola i kofeina, smese koja je korišćena za razblaživanje heroina.
Pored toga, tužilaštvo ima dokaze da je nešto više od 16 kilograma heroina, neposredno pre hapšenja, Erceg prebacio u Dansku i Švedsku.
 

2024 © - Vesti online