Utorak 05.05.2015.
10:20
Tanjug

NBA: Brejk Čikaga, Klipersi mogu i bez Pola

Reuters
Joakim Noa iskoristio je slabiju partiju Lebrona Džejmsa, za brejk Čikaga u Klivlendu

Vašington je juče "povukao nogu" napravivši brejk u Atlanti, a jutros su to učinili Klipersi u Hjustonu, odnosno Čikago u Klivlendu. Bulsi su savladali Klivlend sa 99:92 i poveli sa 1:0 polufinalnoj seriji Istoka, dok su Klipersi bili bolji od Hjustona (117:101) i već na startu anulirali prednost domaćeg terena koju je Hjuston stekao na Zapadu, posle ligaškog dela šampionata. 

Sa 25 koševa, pet skokova i isto toliko asistencija Derik Rouz je bio najzaslužniji za pobedu Čikaga u čijim redovima se istakao i Španac Pau Gasol sa 21 poenom, deset skokova, četiri asistencije i isto toliko "rampi". Na suprotnoj strani prednjačio je Kajri Irving sa 30 koševa, dok je Lebron Džejms odigrao nešto skromnije nego uobičajeno, završivši utakmicu sa 19 poena, 15 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte.  Naredna utakmica igraće se u noći između srede i četvrtka, opet u Klivlendu. 

Bez povređenog Krisa Pola Klipersi su napravili iznenađenje u Hjustonu, a centralna figura susreta bio je Blejk Grifin novim "tripl.dabl" učinkom u plej of seriji. Grifin je Hjustonu ubacio 26 koševa, 14 puta je bio najviši u skoku, a u odsustvu Pola preuzeo je i ulogu plejmejkera podelivši 13 asistencija. Uz Grifina veoma dobru partiju među Klipersima pružili su Džamal Kroford sa 21 i Met Barns sa 20 poena. 

U poraženom Hjustonu "sve se vrtelo" oko Dvajta Hauarda i Džejmsa Hardena. Prvi je, uz 22 koša, imao deset skokova i pet "rampi", dok je učinak Hardena na kraju susreta iznosio 20 koševa, 12 asistencija i četiri ukradene lopte. Naredni meč, takođe u Hjustonu, igraće se u noći između srede i četvrtka.

2024 © - Vesti online