Ponedeljak 04.05.2015.
20:12
Tanjug

"Kantrimenke": Ne sećamo se, bile smo pijane

desperateexes.com
Svedočenje Tamare, Bojane, Milice, Dane i Nikole trajalo 7 sati: Tvrdili da se mnogo čega ne sećaju ili da nisu videli

Iako su prilikom sklapanja sporazuma o priznanju krivice sa tužilaštvom, na osnovu kojih su prošle godine osuđene na kućni zatvor, detaljno opisale šta se događalo pre i posle nesreće one su tokom današnjeg ispitivanja mahom govorile da se ne sećaju.

Njihovo svedočenje trajalo je punih sedam sati.

Tamara Bogdanović, Bojana Petrović, Milica Novaković, Dana Matevski i Nikola Lepan, tvrdili su pred sudijom Trećeg osnovnog suda da se mnogo čega ne sećaju ili da nisu videli.

Svi su međutim čuli udarac i osetili da se automobil zaljuljao i skrenuo u levo, kao I da se o događaju "više nije pričalo".

Bogdanovićeva je, za razliku od ostalih, koji su se uglavnom sećali da je auto bio tamne boje, rekla da je u udesu na Brankovom mostu učestvovao sivi automobil sa crnim krovom i stranim tablama. Ona se sudu požalila da strahuje za svoju bezbednost jer ne zna šta može da se dogodi njoj ili njenim roditeljima posle današnjeg svedočenja.

Pio se viski...mnogo!

- Strah me je od okrivljenih Milićeva i Vesovića (kum Milićeva takođe optuženi), jer sam kasnije iz novina saznala da su već bili osuđivani - rekla je sudu Bogdanovićeva.

Bojana Petrović je ispričala da je bila pijana, jer je te noći pila viski, da su krenuli na drugi splav i usput se "čuknuli".

Milica Novaković je kazala da je čula udarac u trenutku kad je slikala telefonom i da se tada uključila kamera koja je snimila nečije povike "Polako, polako, stani". Pošto je kako kaže baš mnogo popila, nije razmišljala šta se to dogodilo.

I Dana Manevski je potvrdila da se te večeri pilo.

Suđenje se nastavlja u petak, 8. maja, a planirano je i za 12. i 24. maj.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

2021 © - Vesti online