Ponedeljak 04.05.2015.
18:27 >> 19:31h
mozzartsport.com

"Srpski fudbal strmoglavo pada zbog jednog čoveka, ali sklonićemo ga!"

FK Crvena zvezda
Sve mu je jasno: Zvezdan Terzić

On je ponovo istakao da je Tomislav Karadžić glavni krivac za loše stanje u srpskom fudbalu.

Terzić je podsetio da je godinama ukazivao na rad prvog čoveka FSS i na neophodnost promena u ovoj organizaciji.

- Nismo zakazali današnji sastanak zbog penala na meču Vojvodina - Partizan. Pričao sam godinama da je srpski fudbal talac jednog čoveka i ide strmoglavo dole - rekao je Terzić novinarima posle sastanka na stadionu "Rajko Mitić".

- Crvena zvezda je godinama upozoravala, ali nije se završilo kako je to želela. Kasnile su utakmice, skupljali su se potpisi za smenu Karadžića, posle čega je on u avgustu 2013. rekao da će se povući u decembru, što na kraju nije učinio. Celokupni srpski fudbal talac je jednog čoveka - rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

On je dodao da povod za sastanak UO nije nedosuđeni penal za Vojvodinu protiv Partizana u prošlom kolu Super lige, kao i da bi isto to uradili i da se njegov klub nalazi blizu osvajanja titule.

- Crvena zvezda kao najveći klub u Srbiji i šire ima odgovornost dokle god ova struktura FSS ne može da odgovori zadacima. Optimista sam da će Karadžić biti smenjen - rekao je Terzić.

On je podsetio da je Crvena zvezda 2013. godine u akciji smenjivanja Karadžića imala podršku većine klubova Super lige.

- To se najbolje videlo kada se birao predsednik Zajednice superligaša i to u dva navrata - naglasio je Terzić.

Prema njegovim rečima, prisutno je i nezadovoljstvo delegiranjem sudija, poručivši da je to Karadžićev "začarani krug".

- Naravno da smo nezadovoljni radom Đorđa Gajdobranskog, koji delegira sudije po Karadžićevom diktatu. Karadžić manipuliše svim i svačim, kao što je rekao da je obezbedio Crvenoj zvezdi licencu za takmičenje u Super ligi, što nije tačno. Zvezda je platila svaku obavezu do dinara - rekao je generalni direktor crveno-belih i najavio da nema ambicije da nasledi Karadžića i da se vrati u fotelju prvog čoveka FSS.

Terzić je dodao da će sa rukovodstvom Partizana naći ideju kako bi srpski fudbal krenuo "u boljem smeru".

2024 © - Vesti online