Utorak 05.05.2015.
00:13
S. M. Tomić - Vesti

Život dajem za lepotu

instagram/justin jedlica
Džastin Džedlika spreman na sve da liči na Kena


Kad bi prosečna Barbika imala obim grudi 92 centimetra, morala bi biti visoka između 183 i 226 cm, a za tako uzak struk morala bi da se liši dva rebra i nekoliko vitalnih organa. Moderne Barbike uglavnom imaju oko 42 kilograma i visoke su oko 165 cm. Obim struka im je oko 45 cm, naravno sa izvađenim rebrima. Krupne plave oči, porculanski ten i duga ispeglana kosa aduti su Ukrajinki Lolite Riči, Valerije Lukijanove, Anastazije Špagine i Aline Kovalevske.

Amerikanka Dakota Rouz imitira japanske animirane likove, pa je naročito popularna u Aziji, gde je prati gomila obožavatelja na internetu. Amerikanci imaju i živog Kena, Džastina Džedliku, koji je preturio preko glave 100 plastičnih operacija i potrošio 80.000 dolara da bi zaličio na Barbikinog momka. On i Valerija Lukjanova sreli su se u Njujorku da bi se fotografisali zajedno i istog momenta se posvađali, kao i svi pošteni konkurenti. On je Valeriju optužio da izgled postiže šminkom, nadogradnjom kose i korsetima, što transvestiti rade već godinama, a ona mu je uzvratila da je suviše napumpao usne.

Moralna policija

Dok američka lutka Barbika još suvereno vlada svetom, neke konzervativne zemlje su joj objavile rat. Pre tri godine prodaja Barbika je zabranjena u Iranu, a moralna policija je preporučila iransku alternativu, lutke Saru i Doti, koje ipak nisu dostigle popularnost američke igračke. Iran nije jedina zemlja čije je državno pitanje prodaja lutaka s neželjenim dejstvom, još 2003. Saudijska Arabija Barbiku je proglasila pretnjom islamu zbog oskudne odeće.

Venus Izabel Palermo iz Velike Britanije još je maloletna, ali izuzetno popularna u Japanu, jer je postigla izgled iz crtanog filma. Kineskinja Vang Đijan je internet senzacija u Južnoj Koreji.

twitter.com
Valerija Lukjanova

Opsednutost izgledom doprinela je da se u svetu troši 20 milijardi dolara na kozmetiku, dve milijarde za negu kose, a 74 milijarde dolara ode na dijetalne namirnice. Čak 7,4 miliona Amerikanaca podvrgne se svake godine nekoj plastičnoj operaciji. Od šest pacijenata, pet su žene. Po jednom istraživanju, čak pet odsto ljudi izjavilo je da bi se odreklo 10 godina života zbog lepšeg izgleda, a svaki treći muškarac dao bi godinu dana života za lepotu.

2024 © - Vesti online