Ponedeljak 04.05.2015.
14:30
Tanjug

"Ruski bajkeri koji su ušli u Nemačku nisu 'Noćni vukovi'"

Reuters
Nova misterija vezana za "Noćne vukove"

Bajkerska grupa "Noćni vukovi", za koju se kaže da je bliska sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, objavila je da namerava da obeleži 70-godišnjicu pobede nad nacističkom Nemačkom vožnjom do Berlina, ali joj je Poljska zabranila ulazak, a nemačka vlada otkazala vize nekima za koje veruje da su vođe te grupe.

Plate je danas izjavio da je nemačka policija proverila lična dokumenta deset bajkera koji su juče u Nemačku ušli iz Austrije, ali da nije pronašla konkretne dokaze o bilo kakvoj njihovoj povezanosti sa grupom "Noćni vukovi", prenosi AP.

Kako je zaključio, izgleda da je reč o simpatizerima, a ne o članovima te grupe.

Nemački tabloid "Bild" u međuvremenu piše da ruski bajkeri iz grupe "Noćni vukovi" žele da u ponedeljak  posete komemorativni centar koncentracionog logora Dahau kod Minhena.

Ta poseta je, kako se navodi, izgleda, dogovorena sa vođstvom memorijalnog centra i da su oni tamo dobrodošli.  

Nemačka policija ih je kontrolisala i oni su, očito, imali važeće vize za Nemačku, pošto bi im u protivnom bio zabranjen ulazak, navodi ovaj tabloid.

Ruski bajkeri su krenuli 25. aprila iz Moskve na svoj maraton do Berlina, sa planom da prođu kroz Minsk, Brest, Vroclav, Brno, Bratislavu, Beč, Minhen i Prag, a 30. aprila su legalno ušli na teritoriju EU i krenuli  prema Berlinu.

2024 © - Vesti online