Ponedeljak 04.05.2015.
13:04
Tanjug

Šešelj: Nisam naručio ubistvo Nikolića

A. Čukić
Optužbe mu nanele veliku duševnu bol: Vojislav Šešelj

- Ta informacija je potpuna izmišljotina i nanela mi je veliki duševni bol i patnju. Nikada nisam upoznao ni Bojovića, ni Simovića' - rekao je Šešelj na suđenju po njegovoj tužbi protiv "Blica'' zbog objavljivanja neistinite inforacije u Višem sudu u Beogradu.

Šešelj je na današnjem ročištu detaljno opisao šta mu se sve dešavalo nakon spornog teksta koji je u Blicu objavljen 29. juna 2010. godine, a sud je odlučio da se na sledećem ročištu, 18. septembra, kao svedoci saslušaju šef diplomatije Ivica Dačić, koji je u to vreme bio ministar unutrašnjih poslova, kao i tadašnji direktor BIA Saša Vukadinović.

Oni bi trebalo da svedoče na okolnosti da li je sporna informacija potekla od državnih organa, odnosno sa sednica Odbora za bezbednost Skupštine Srbije kojima su prisustvovali.

Nakon saslušanja Dačića i Vukadinovića sud će odlučiti o predlogu da se kao svedoci saslušaju predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić.

Dajući iskaz sudu u svojstvu tužioca, Šešelj je rekao da je zbog te lažne informacije pretrpeo veliki duševni bol i patnju, kao i da su ga ostali ''robijaši'' u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala gledali sumnjičavao ''kao da ja naručujem ubistva na tako monstruozan način''.

- Oni sa kojima sam bio u dobrim odnosima nisu poverovali, ali su neki Haškoj straži ispričali na engleskom šta se zbiva. Zbog te informacije bilo je dovedeno pitanje da li ću moći da primam posete porodice, jer je tekstom insinuirano da je narudžba ubistva išla preko moje supruge'', rekao je Šešelj.

On je istakao da Haški tribunal nije poverovao u te informacije tako da prema njemu nije primenio nikakve mere izolacije.

Šešelj je za sebe rekao da je "čovek koji ne pokazuje osećanja", odnosno da ih usprešno prikriva, ali da ga je ta informacija pogodila i da ga još uvek pogađa.

Šešelj je podneo tužbu za naknadu štete protiv ''Blica'' zbog nanošenja duševne boli objavljivanjem neistinitih informacija.

2024 © - Vesti online