Ponedeljak 04.05.2015.
12:22
Tanjug

"Putine, evo ti Zemana, poklanjamo ti ga"

Beta/AP/F. M.
Češki pisci šalju Zemana u "zagrlaj" Putinu

Naredne subote, Zeman će prisustvovati proslavi 70. godišnjice završetka Drugog svetskog rata u Moskvi i tom prilikom će se sastati sa Putinom.

Kako prenosi list "Prag dejli monitor", u tom pismu umetnika se sa sarkazmom navodi da je donacija Zemana znak zahvalnosti za doprinos Rusa oslobođenju Češke Republike.

- Naš dar će vam stići najkasnije za godišnjicu. Kao mali narod nememo ništa vrednije od našeg predsednika. Verujemo da ćete zadržati ovaj izuzetan dar iz ruku češke nacije - dodaje se u pismu, za koje Rudis kaže da prestavlja odbranu humorom.

- Nema boljeg oružja za borbu protiv gluposti od humora, a humor je najjače češko oružje - kazao je on, dodajući da će pismo poslati Kremlju na ruskom jeziku, kao i ruskoj ambasadi u Pragu i Praškom dvoru - sedištu predsedništva.

Od kada je Rusija anektirala Krim prošle godine, Zeman stalno ponavlja da to poluostrvo nikada nije ni pripadalo Ukrajini. On je sukob u istočnoj Ukrajini nazvao građanskim ratom i odbacio tvrdnje NATO-a da je ruska vojska uključena u sukob. Zeman se, takođe, protivi sankcijama Rusiji.

2024 © - Vesti online