Ponedeljak 04.05.2015.
10:20
Tanjug, Vestionline

NBA Brejk Vašingtona, Kari ujeo grizlija

Reuters
Pronašao lek za Atlantu: Bredli Bil

Šestoricu igrača Vašingtona, koji su imali dvocifren košgeterski učinak, predvodio je Bredli Bil sa 28 poena, a sedam puta bio je najviši u skoku.

Uz Bila u pobedničkom timu istakli su se još Džon Vol i Marćin Gortat. Prvi je, uz 18 koševa, imao 13 asistencija i sedam uhvaćenih lopti, dok je Gortat utakmicu završio sa 12 poena i istim brojem skokova.

U poraženoj Atlanti trio DeMar Kerol - Al Horford - Pol Milsap pružao je snažan otpor suparniku tokom celog meča, ali je na kraju i taj bio nemoćan pred snažnom odbranom "čarobnjaka", koja je u poslednjoj deonici, kada je pobednik i odlučen.

Kerol je sa 24 poena bio najefikasniji među "jastrebovima". Učinak Horforda iznosio je 17 poena, 17 skokova i sedam asistencija, dok je Milsap utakmicu završio sa 15 poena, 12 uhvaćenih lopti i osam produktivnih dodavanja.

Naredni meč, takođe u "Filips Areni", igra se u noći između utorka i srede.

Za razliku od Hoksa, Golden Stejt je iskoristio prednost domaćeg terena u duelu sa Memfisom i pobedom 101:86 poveo sa 1:0 u polufinalnoj seriji Zapada.

Sa 22 poena, sedam asistencija i četiri ukradene lopte Stefon Kari je predvodio "ratnike" do 21. uzastopne pobede na svom terenu. Najveću pomoć imao je u Kleju Tompsonu koji je sa 18 poena bio drugi strelac tima, pri čemu je imao i šest asistencija.

Reuters
Siguran: Stefon Kari

Na drugoj strani najbolji je bio  Španac Mark Gasol sa 21 poenom, devet skokova, tri asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Sledeća utakmica na programu je u noći između utorka i srede, takođe u Ouklendu.

2024 © - Vesti online