Četvrtak 29.04.2010.
09:47
Tanjug

Braun zaboravio na mikrofon pa isprozivao simpatizere

Britanski listovi pišu da je to najgori mogući dan za laburiste na vlasti i da se Braun "našao u sosu", dok ima i onih listova, mada u manjini, koji smatraju da taj premijerov kiks neće ugroziti šanse za ostanak laburista na vlasti, preneo je britanski radio BBC.


Pojedini listovi predsednika vlade nazivaju licemerom koji je osramotio Britaniju, a čak je i "Dejli Miror", list na čiju podršku laburisti mogu da računaju, konstatovao da je Braun kriv jer je načinio grubu i ozbiljnu grešku.


"Dejli Telegraf" pita kakvu to poruku šalje premijer koji zadrtim naziva svakog ko se usudi da u razgovoru s njim pomene useljavanje i da će naknadno premijerovo izvinjenje tek neznatno umanjiti težinu "ponižavajućeg dana iz kojeg će birači sami izvući određeni zaključak".


Za "Indipendent", Braunova neoprezna opaska je pre greška nego katastrofa koja se mora posmatrati u širem kontekstu i zadržati u realnim razmerama.


Pred Britanijom je nekoliko teških godina i Britanci moraju da saslušaju šta će im partijski lideri reći na večerašnjem duelu o najkrupnijim temama današnjice, ukazao je "Indipendent", zaključivši da "Braunov gaf u gradiću Ročdejlu nadomak Mančestera svakako nije jedna od njih".

2024 © - Vesti online