Četvrtak 29.04.2010.
09:23
Tanjug

Meksiko: Narkokarteli ubili 16 ljudi

Prvo su naoružani napadači upali u bar "Aristos" i izveli osmoro ljudi na parking, gde su ih ubili, rekao je portparol kancelarije državnog tužioca države Ćiuaua Arturo Sandoval, u kojoj se nalazi Sijudad Huares, dodajući da žrtve još nisu identifikovane, ali da je najmanje jedna od njih adolescent.


Nekoliko sati kasnije, naoružani napadači su automobilom jurili drugo vozilo i počeli da pucaju na ljude koji su se nalazili u njemu ispred osnovne škole "Benito Huares", što je izazvalo paniku među učenicima, nastavnicima i roditeljima.


Sandoval je kazao da su u automobilu na koji je pucano pronađena tela jedne žene i dvojice muškaraca, javio je AP. Naoružani napadači pucali su na još jedan autmobil u drugom delu grada i ubili četvoricu mladića koji su bili u njemu, a jedan muškarac u invalidskim kolicima ubijen je na trotoaru.


Policija za sada ne zna ko su izvršioci nijednog od od ovih napada.
Sijudad Huares sa 1,3 miliona stanovnika jedan je od gradova sa najviše nasilja u svetu, a u ratu oko teritorije između narkortela u poslednje dve godine poginulo je više od 5.000 ljudi. U čitavom Meksiku u ratu narkokartela od decembra 2006. poginulo je oko 22.700 ljudi.

2024 © - Vesti online