Nedelja 03.05.2015.
17:15
Tanjug

RSS: Podrška selektoru!

Tanjug
Savez mu pružio podršku: Saša Bošković

Najbolje srpske rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić ranije su objavile se neće igrati u baraž mečevima protiv Rumunije, ali i sve dok je na klupi reprezentacije Bošković.

- Pored zasluga i poštovanja prema igračicama koje su odbile da igraju za selekciju dok je na mestu selektora Bošković, ne možemo da ih podržimo da uslovljavaju svoje nastupe za reprezentaciju jer to jednostavno tako ne ide. Stručnom štabu sugerišemo da ima više aktivnosti, više informacija da deli i da se više brine o atmosferi u selekciji, kao i da je potrebna bolja komunikacija sa igračicama", rekao je potpredsednik UO Borislav Perović.

On je istakao da će se o statusu Boškovića odlučivati u junu kada bude podneo izveštaj.

- Bitni su što češći i sadržajni izveštaji prema nama. Opravdana kritika na selektorov račun je nedostatak komunikacije. Morate da budete svesni da je u planu i programu očekivan rezultat.

Perović je obrazložio da su predstavnici RŠ-a uputili poziv igračicama koje su saopštile da neće da igraju za selekciju, ali i da se zbog klupskih obaveza odazvala sastanku samo Andrea Lekić.

- Andrea Lekić ostala pri svom stavu da ne želi da nastupi za selekciju dok je selektor Bošković. Kasnije je obavljen i telefonski razgovor sa ostalim igračicama, koje su se izjasnile da ostaju pri svom stavu. One vole Srbiju, ali su navele da su odnosi takvi da ne mogu da prevaziđu - zaključio je Perović.

Rukometašice Srbije 25. maja u Vrnjačkoj Banji počinju pripreme za baraž za šampionat sveta u Danskoj, a dueli sa selekcijom Rumunije na programu su 6. i 13. juna.

2024 © - Vesti online