Četvrtak 29.04.2010.
04:45
B. B.

Maloletnik pretučenu devojčicu zatvorio u šaht

I policija bila šokirana brutalnošću maloletnika



Ovaj brutalni maloletnik iz Velberta kod Esena prošlog septembra skoro je na smrt isprebijao devojčicu Kasandru na povratku od škole ka kući.

On ju je više puta udario kamenom po licu i s povredama opasnim po život bacio u 1,5 metar dubok šaht, posle čega je povukao teški poklopac i zatvorio otvor. Samo zahvaljujući policijskom psu tragaču devojčica je sedam sati kasnije nađena poluživa i sa teškim promrzlinama.

Njen život je danima održavan u stanju veštačke kome, što je kasnije uticalo da mala Kasandra nije mogla da se seti nijednog detalja beskrupuloznog napada.

U očekivanju presude: Kasandrini roditelji

Njeno svedočenje, međutim, nije ni bilo neophodno, budući da je počinilac posle višemesečnog ćutanja neočekivano priznao zločin. U sudnici su tokom izricanja presude bili i roditelji male Kasandre, a suđenje je bilo iza zatvorenih vrata i bez prisustva javnosti budući da je reč o maloletnom prestupniku.


Advokat optuženog je posle presude izjavila da je "kazna teška i da ide preko zahteva tužilaštva, tako da razmišljaju o reviziji".


Advokat Kasandre je rekao da niko ne zna kako će ovaj jezivi zločin da se odrazi na dalji život njegove klijentkinje.


- Ona se fizički oseća bolje, iako i dalje ide na terapije. Kakvo je njeno duševno stanje, to niko ne može ni da pretpostavi - izjavio je advokat.

2024 © - Vesti online