Subota 02.05.2015.
22:13
B. G. - Vesti

Papuče od trske hit u Londonu

Majstorije od trske

Pavlov deda, bio je okrenut prirodnim resursima, obzirom da su u vreme između dva rata, kada je on živeo i stvarao, kožne cipele za običan narod bile nedostižan luksuz, pravio je espadrile od rogoza i metle od sirka.

- Deda je govorio mom ocu i stricu, videćete, možda ja to neću doživeti, ali ovo što ja radim, biće modni hit i dolaziće ljudi iz dalekog sveta da pazare. Deda je nažalost odavno pokojni i nije doživeo počast svojih reči, ali znam da bi sada bio presrećan, jer je bio ubeđen da je i tada u pravu. Moj otac i stric, iako su još kao golobradi dečaci, naučili zanat i posao kako se prave papuče i cipele od rogoza, izabrali su druge profesije i tako je bilo sve do njihovog odlaska u punziju, a konkretno moj otac se negde početkom 2004. godine vratio korenima i odlučio da ponovo aktivira stare mašine - započinje priču Pavle, koji je pre nego što se pridružio ocu u očuvanju porodičnog nasleđa.

-Debljina trske je najbitnija da bi espadrila bila prava. Ja radim grube stvari, lepim đon, a onda nastupa supruga Maja, koja je glavni kreator - kaže Pavle.

2024 © - Vesti online