Petak 01.05.2015.
10:36
Tanjug

NBA: Čikago na Kavse, šampion igra majstoricu

Reuters
Tim Dankan (sa loptom) moraće da igra majstoricu protiv Klipersa u Los Anđelesu

Plasman među četiri najbolja tima na Istoku Bulsi su ostvarili jutrošnjim trijumfom u Milvokiju 120:66, što je najubedljivija pobeda tima iz Čikaga u klupskoj istoriji, u utakmicama plej ofa. 

U isto vreme pobeda Čikaga sa 54 koša razlike za četiri poena je slabija od rekorda plej ofa NBA lige koji je u vlasništvu Minesote još od 19. marta 1956. godine kada je taj tim savladao Sent Luis sa 133:75! 

Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Milvoki - Čikago 66:120 (2:4 u seriji, Čikago u polufinalu)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
San Antonio - L.A. Klipers 96:102 (3:3)

Pored činjenice da je Milvoki doživeo najteži poraz od kada klub ostoji, jedan od kurioziteta sa ove utakmice je i taj da nijedan igrač Milvokija nije imao dvocifren košgeterski učinak. Najefikasniji bio je Zaza Pačulia sa osam poena! Na suprotnoj strani najefikasniji bili su Majk Danlivi sa 20 i Španac Pau Gasol sa 19 koševa. Protivnik Čikagu u polufinalu plej ofa Istočne konferencije biće Klivlend. 

Na Zapadu, saga u duelima San Antonija i Klipersa iz Los Anđelesa je nastavljena. Klipersi su kao gosti savladali aktuelnog prvaka sa 102:96 pa će o putniku u polufinale plej ofa odlučivati majstorica. Do odlučujućeg meča, koji se igrati u "Stejpls centru" u noći između subote i nedelje, Kliperse su predvodili Blejk Grifin, Džej Džej Ridik i Kris Pol. Prvi je, uz 24 poena, imao i 12 skokova, dok su Ridik i Pol utakmicu završili sa po 19 koševa. U poraženom San Antoniju istakao se Italijan Marko Belineli sa 23 poena, od čega sedam trojki.

2024 © - Vesti online