Četvrtak 30.04.2015.
20:31
Tanjug

Dok Kolinda govori, Junker telefonira...

youtube.com/krasnec
Kolindi nije bilo nimalo prijatno: Pa je li to lepo, gospodine Junker?

Šefu Komisije mobilni je zazvonio baš kada je Grabar Kitarović govorila o i dalje svežim iskustvima Hrvatske kao najmlađe članice Unije, što Junkera nije sprečilo da odgovori na poziv, a zatim nastavi da gleda u aparat i tipka po tastaturi.

Ignorišući na taj način govor hrvatske predsednice Junker je pokazao, komnentariše portal Index.hr, da ga ne zanima previše šta ona ima da kaže, a Grabar Kitarović je, nemajući izbora, nastavila sa izlaganjem i pravila se da da joj Junkerovo ignorisanje ne smeta.

- Prošlo je evo gotovo dve godine od stupanja u članstvo. Još je to period pomalo učenja za stolom, međutim mislim da je došlo vreme da Hrvatska puno snažnije odradi svoju ulogu kada je reč o kreiranju zajedničkih odluka.... - iznosila je svoje viđenje Grabar Kitarović, povremeno bacajući pogled prema Junkeru, koji je bio "zauzet" mobilnim telefonom.

Inače, primećuje zagrebački "Večernji list", pred novinarima u Briselu su se pojavili tvrdeći da su stari prijatelji i opisujući vremena "stare slave" kada su oboje radili na pristupanju Hrvatske u evropsku porodicu, ali sa drugih pozicija - Junker kao  premijer Luksemburga, a Grabar Kitarović kao šefica hrvatske diplomatije.

2024 © - Vesti online