Četvrtak 30.04.2015.
12:49
Tanjug

Poslanici ljuti: Ko im "krade" parking mesta ispred Skupštine?

Reuters
Gde će oni sa svojim kolima kada se narod isparkira ispred Skupštine?

Maksimović je na sednici skupštinskog Odbora za adminitrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, koji je inače usvojio spisak nalepnica za parkiranje, rekao da se time ometa pravo poslanika na parkiranje, koji su zbog toga imali i problema sa komunalnom policijom.

- Parkiranje zloupotrebljavaju oni koji ne rade u Skupštini Srbije i nemaju na to nikakvo pravo, a pozivaju se na generalnog sekretara parlamenta - rekao je Maksimović, zbog čega je zatražio spisak ljudi kojima su izdate nalepnice za parkiranje.

Poslanica PUPUS Mira Petrović rekla je da je problem i što gradska uprava koristi parking ispred Doma Narodne skupštine i to sa nalepnicama. Predsednik tog odbora Zoran Babić rekao je da će stručna služba tog radnog tela uputiti dopis "Parking servisu", odnosno gradskoj upravi, kako bi proverila mogućnost parkiranja poslanika u javnoj garaži ispod Starog dvora i koliko bi to koštalo.

Babić je dodao da pretpostavlja da će ta opcija biti skupa, navodeći da je druga opcija da se u budućem periodu izvrši "malo veća kontrola" parking mesta ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

2024 © - Vesti online