Četvrtak 30.04.2015.
11:38
Vestionline

Kako su hrvatski mediji videli dolazak "delija" u Zagreb?

youtube.com/Steva Glogovac
Oko 100 "delija" bilo bučnije od nekoliko hiljada pozorišnih navijača Cedevite

Portal index.hr pod naslovom: Igrale se "delije" nasred Trešnjevke: Stotinak Zvezdaša ućutkalo Cedevitina korporativne fanove" piše:

- Prvi put posle rata, Zagrebom se razlegla pesma navijača Crvene Zvezde. Njih stotinak došlo je s košarkaškom timom njihovog kluba u malu dvoranu "Doma sportova", gde je Zvezda
gostovala kod Cedevite u trećoj utakmici finala Regionalne lige pošto je pobedila u prva dva meča i tako došla na samo korak do konačnog slavlja. Najavljivao se dolazak gostujućih navijača, ali su istovremeno stizale informacije kako ih neće biti u većem broju, niti glasnijem izdanju, nego da se radi o "prijateljima kluba". Uz to, "delije" kao organizovana grupa bojkotuje Regionalnu ligu jer su protiv takvog udruživanja sa susedima - stoji na "indeksu" i nastavlja se:

- Istini za volju, većina onih koji su u punoj dvorani zauzeli mesto u uglu odvojeni od ostatka ispunjenih tribina, nisu izgledali kao da su u "navijačkom fazonu", ali mora se priznati kako su od početka pa sve do debelo posle završetka utakmice, neprekidno i gromoglasno izvikivali pesme i slogane "delija", slaveći Srbiju i Zvezdu, ali bez ikakvih provokacija ili vređanja.

- Iako je brzo bilo vidljivo da će Zvezda ubedljivo izgubiti, to im nije smetalo, kao ni što ih je bilo neuporedivo manje od pristalica domaćih, ali oni su ipak korporativni simpatizeri kluba bez tradicije i samim tim i bez navijačkih pesama, pa se njihova podrška svodila na slavljenje koševa, dok se iz sektora gostiju neprekidno orila pesma, pa i pola sata posle utakmice - piše "Indeks".

2024 © - Vesti online