Četvrtak 30.04.2015.
10:12
Tanjug

Šta kaže Perić za fijasko u Rejkjaviku?

rss.org.rs
Dejan Perić, selektor Srbije

- Za ovakav poraz nema opravdanja. U pripremi za narednu utakmicu svako od nas treba prvo da pođe od sebe. Gubimo i pobeđujemo kao tim. Otvorili smo meč sa promašenim zicerima i tehničkim greškama i nedopustivo mnogo golova dobili iz kontranapada. Hteli smo da iz agresivne odbrane steknemo mir u napadu, ali ona je bila izuzetno pasivna što se prenelo na napad - rekao je Perić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Porazom u Rejkjaviku, Srbija je zabeležila prvi neuspeh u kvalifikacijama, u kojima je u Grupi četiri prva na tabeli sa četiri boda, koliko ima i Island. Slede Crna Gora sa dva i Izrael bez bodova.

- Nije isti način kako se gubi, ali mi smo zasluženo izgubili velikom razlikom. Pred nama je revanš za tri dana gde ćemo učiniti sve da odigramo kvalitetnije i dođemo do pobede. Verujem u ekipu i momke, uradiću sve da naša igra bude angažovanija i da se u Nišu revansiramo Islanđanima - poručio je Perić.

Kapiten Momir Ilić rekao je da u srpskom timu jednostavno ništa nije funkcionisalo.

- Imali smo puno tehničkih grešaka, posle kojih su napravili kontre i postigli puno 'lakih golova'. Međutim, ništa nije završeno, očekuje nas revanš u Nisu u kojem ćemo svakako ići na pobedu - rekao je Ilić.

Utakmica između Srbije i Islanda biće odigrana u nedelju od 19 sati u Sportskom centru Čair u Nišu.

2024 © - Vesti online