Sreda 29.04.2015.
20:05
Tanjug

Šešelj: U Hag dobrovoljno ne idem

Tanjug
Lider radikala na mitingu u Nišu: Vojislav Šešelj

Šešelj je, najpre, na konferenciji za novinare, a zatim i na mitingu u centru Niša, rekao da su srpski radikali posvećeni obnovi stranke i da su zbog medijske blokade prinuđeni da se pristalicama obraćaju na javnim tribinama putujući po Srbiji.

Šešelj je na mitingu izneo poglede SRS o tome kakvu bi spoljnu i unutrašnju politiku trebalo da vodi Srbija u kojoj se teško živi i u kojoj je aktuelana vlast kao i dosmanlijska izneverila očekivanja i nade građana, ponovivši već iznete optužbe i kritike na račun predsednika Tomislava Nikolića i  premijera Aleksandra Vučića.

Šešelj je rekao da bi Srbija u spoljnoj politici trebalo da se integriše sa Rusijom i savezom zemalja oko nje, kao i da bi trebalo da pristupi vojnom savezu sa Rusijom i članicama tog saveza.

U unutrašnjoj politici treba voditi pametnu nacionalnu politiku sa osloncem na sopstvene snage.

Šešelj je ponovo zatražio raspisivanje izbora na svim nivoima i rekao da on "pikira mesto predsednika vlade".

Šešelj je rekao da bi SRS mogao da sarađuje sa strankama koje su naklonjene Rusiji i da bi u SRS mogli da se vrate svi oni članovi koji su je napustili osim onih koji su ukrali toj stranci odbornički ili poslanički mandat.

On je okupljenim pristalicama dugo govorio i rekao da bi tako mogao celu noć što znači, kako je dodao, da je u dobroj kondiciji.

Na mitigu su govorili lokalni lideri SRS i funkcioneri stranke Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Milorad Mirčić i Nemanja Šarović.

2024 © - Vesti online