Sreda 29.04.2015.
18:47
mozzartsport.com

Verovali li ne, osmorica Srba na NBA draftu!

abaliga.com/Partizan NIS
Impresionirao skaute Klivlenda: Nikola Milutinov

Najviše košarakaša daje španska Endesa liga i upravo se dvojici igrača iz najjače evropske lige predviđa najbolji plasman. Za Letonca Kristapsa Porzingisa iz Sevilje koji je proglašen za najboljeg mladog igrača u Evrokupu postoje prognoze da bi mogao da bude među pet najbolje plasiranih košarkaša na draftu. Za Marija Hezonju iz Barselone se spekuliše da će završiti u Top 10 pikova na draft lutriji.

Od srpskih košarkaša iz Španije, za draft se prijavio Seviljin bek Nikola Radičević kojem se predviđa da bi mogao da bude izabran u drugoj rundi drafta. U istoj rundi bi ime budućeg kluba mogao da sazna i treći Seviljin košarkaš - Vili Ernangomez.

Pored Radičevića, prijave za draft od srpskih košarkaša su poslali: Marko Tejić (Crvena zvezda), Nikola Milutinov (Partizan), Đoko Šalić (Spars), Miroslav Pašalić (Sloboda Užice), Ognjen Dobrić (FMP), Rade Zagorac (Mega Leks) i Dušan Kutlešić (Metalac).

Predviđa se da će i Milutinov biti izabran u drugoj rundi, a Filadelfija i Klivlend važi kao mogući poslodavci.

Pored evropskih košarkaša za draft su se prijavili i četvorica Brazilaca, jedan Libanac i jedan košarkaš iz Južne Koreje.

Košarkaši mogu da povuku prijave do 15. juna, a draft je zakazan za 25. jun.

2024 © - Vesti online