Petak 01.05.2015.
07:43
A. B. - Vesti

Krali bicikle po Salcburgu i prodavali u Srbiji

Na meti lopova samo skupoceni bicikli

Tri uhapšene osobe bile su zadužene za organizaciju trgovine biciklima, a preostalih petoro uhapšenih su radili na terenu i predavali bicikle prilikom predaje novca.

- Banda je po biciklu dobijala između 100 i 200 evra, a lopovi nisu krali bilo kakve bicikle, već isključivo one koji su imali karbonski ram i najmanje 20 brzina - rekao je Fogenberger.

On je dodao da su ukradeni dvotočkaši prebacivani iz Austrije na dva načina.

Drugo hapšenje

Krajem maja i početkom juna prošle godine policija je u Salcburgu već jednom hapsila troje Srba koji su počinili 14 krađa bicikala. Tada su u jednom autobusu pokušali da sakriju ukradene dvotočkaše.

- Jedan je bio da su bicikli u prikolicama bili transportovani u Srbiju, a drugi način sastojao se u tome da bicikl bude rastavljen u delove i da delovi autobusom budu upućivani u Srbiju, gde su ponovo sastavljani. Bicikli su potom prodavani preko sajta koji je napravio 27-godišnji Srbin - pojasnio je Fogenberger.

Cela organizacija raskrinkana je nakon što je sin jednog policajca iz Salcburga na sajtu našao svoj ukradeni bicikl!

- Nešto posle Vaskrsa policajci su sproveli akciju u Salcburgu. Pretreseni su sumnjivi stanovi i tada su uhapšena četvorica državljana Srbije, jedan Makedonac i jedan Austrijanac. Policija je tom prilikom zatekla i administratora sajta koji se slučajno nalazio u Salcburgu i on je bio sedmi uhapšeni, dok je osmi član bande uhapšen prošle nedelje - precizirao je Fogenberger.

Šest od osam uhapšenih nalaze se u istražnom zatvoru, a prijava koja je predata državnom tužilaštvu sadrži 436 krivičnih dela, među kojima su 202 provale u podrume.

2024 © - Vesti online