Sreda 29.04.2015.
13:43
Srna

Besni Desni sektor došao Porošenku pod prozor

Reuters
Pokušaj zvanične vojske da Desni sektor stavi pod svoju kontrolu izgleda da nije najbolje uspeo: Pripadnici Desnog sektora u Kijevu pred polazak na ratište u jeku borbi prošle godine

Desni sektor je saopštio da prema pouzdanim informacijama kojima raspolaže, vlast priprema provokaciju velikih razmera protiv dobrovoljačkih jedinica.

"Da bi sprečili takav scenario, okupljamo se u blizini zgrade predsedničke administracije u 12 časova po lokalnom vremenu", saopšteno je iz te organizacije.

Protest je organizovan neposredno posle pokušaja padobranaca oružanih snaga Ukrajine da razoružaju dobrovoljačke jedinice stacionirane u Dnjepropetrovskom regionu.

Komentarišući incident, lider Desnog sektora Dmitrij Jaroš rekao je da je vojni i politički vrh zemlje odlučio da namerno provocira sukob između nacionalista i vojske, kako bi diskreditovali dobrovoljačke jedinice.

Ukrajinska Vlada insistira da sve dobrovoljačke jedinice zvanično postanu deo oružanih snaga Ukrajine i Nacionalne garde. Ministar odbrane Stepan Poltorak rekao je, s druge strane, da u regionu Donbasa nema dobrovoljačkih jedinica.

2024 © - Vesti online