Sreda 29.04.2015.
06:09
D. Dekić - Vesti

Premijer iskopao autokratiju

Tanjug
Ne treba mu niko: Aleksandar Vučić na sednici Vlade na otvorenom

- Ovakav potez je simptomatičan za lidere autokratskih manira, mada je, nažalost, većina bivših srpskih predsednika i premijera imala takvo ponašanje - ukazuje Milivojević.

Podseća da je Vučić sa sednice otišao u Vladu radi nemačkog investitora, čime se prikazao kao čovek koji stalno radi.

- Iz dana u dan slušamo šta je sve Vlada uradila za godinu dana, a u stvari je ova politička garnitura na vlasti već tri godine, samo što je prve dve godine Dačić nominalno bio premijer. Kad podvučemo crtu videćemo da ništa iza toga ne stoji, jer još smo zaduženiji, živimo gore, a još uvek je nepoznanica kada će plate i penzije biti vraćene na stari nivo. Od investicija imamo samo pisma o namerama, odnosno "na dugom štapu" od nemačkog Tenisa, pa Ikee i Lidla, do finskog investitora za pribojski FAP, dok su u stvari neka sadašnja investiranja dogovorena u vreme kada je Mirko Cvetković bio premijer - naveo je ovaj analitičar.

Milivojević i priču o skoro 200.000 novih radnih mesta vidi kao demagogiju jer, kako ističe, svako od građana bi trebalo da se zapita poznaje li nekog u svom okruženju ko se zaposlio.

Tumačeći Vučićeve najave da će rekonstrukcije Vlade biti "kada bude bila" i to "kratka i slatka", objasnio da politički lideri ponašanjem "toplo-hladno" stavljaju do znanja ko vlada i odlučuje.

- To je liderska poruka po onoj Njegoševoj da ovčica ne zanese runo u grm pokraj puta. Onima sa ambicijama iz SNS-a da ne bi previše digli glavu, a socijalistima da drhte kad krenu na posao u Vladu, jer znaju da Vučić može i bez njih da ima vlast. Građanima time premijer pokazuje uspeh i svoju moć - ocenio je Milivojević.

Stop za opoziciju na RTS

Socijaldemokratska stranka protestovala je zbog otkazivanja gostovanja funkcionera SDS-a Marka Đurišića u RTS emisiji Upitnik o godišnjici rada Vlade, s obrazloženjem da iz vladajućih stranka ne žele da u emisiji budu po dva predstavnika Vlade i opozicije, već samo jedan, i to Bojan Pajtić. Đurišić je novinarima pokazao SMS koji mu je poslat iz organizacije TV emisije, ukazujući da mu je nedavno istim razlogom otkazano i učešće u emisiji Da možda ne, da bi na kraju bio otkazan ceo segment emisije u kojoj je trebalo da gostuju i predstavnici opozicije.


 

2024 © - Vesti online