Utorak 28.04.2015.
15:08
Tanjug

"Uradili smo mnogo, ali preko nekih granica ne možemo"

Tanjug
Nikad bolji odnosi dve zemlje: Frank Valter Štajnmajer i Aleksandar Vučić

- Radi se o nekim pitanjima iz Briselskog sporazuma, kao što je Zajednica srpskih opština, i nekim koja su izvan Briselskog sporazuma. Daćemo sve od sebe da, čuvajući naše nacionalne i državne interese, postignemno sporazume tamo gde možemo - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa šefom nemačke diplomatije Frank Valterom Štajnmajerom.

On je istakao da ima tema o kojima ne može ni da razgovara, a jedno od tih je da se prepusti 100 odsto hidropotencijala Gazivoda.

- Na to me niko na kugli zemaljskoj neće naterati. Ako neko želi dogovor, onda mora da to da pokaže, a odluka je na EU - rekao je premijer.

On je istakao da mu je posebna čast to što je dobio takve pohvale od Štajnamera za reforme koje su sprovedene.

- Ako vam je savest čista, ako ste uradili  sve, ako imate ovakve pohvale... Uradili smo puno, uradićemo još ali postoje granice preko kojih ne možemo da pređemo - naglasio je Vučić.

On je ponovio da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i da dijalogom sa Prištinom želi uspostavljanje racionalnih i razumnih odnosa, ali tako da oni ne budu smentnja ni pretnja nikome na Balkanu.

Premijer Srbije je rekao i da Srbija i Nemačka u svojoj savremenoj istoriji trenutno imaju najbolje moguće odnose i da je to velika čast i veoma značajno za Srbiju i njenu budućnost i napredak.

Vučić je istakao da je, nakon analize ekonomskih odnosa i trgovinske razmene i saradnje dve zemlje, izvesno da je sve više nemačkih kompanija u Srbiji i da su one koje već posluju ovde veoma zadovoljne uslovima u kojima rade, što je potvrdio i Štajnmajer u razgovoru.

2024 © - Vesti online