Utorak 28.04.2015.
08:32
Tanjug

"Pad vojnog helikoptera koriste za rušenje vlasti"

Tanjug
Vojnici nisu manekeni: Aleksandar Vučić

- To je bio opšti politički napad koji nije imao veze sa bilo kakvim argumentima. Do danas nisam razumeo o čemu se tu radi - rekao je Vučić Radio-televiziji Srbije

On je rekao da je sve jasno, jer je "neko u skladu sa svojim ovlašćenjima tražio da se spase jedno dete" i da ne vidi šta bi mogao biti treći uzrok pada aviona osim ljudskog faktora ili kvara.

On je rekao da će odgovarati onaj ko je prekršio proceduru i da je jasno da medijska meta nijednog sekunda nije bilo utvrđivanje krivice Bandića ili Dikovića, već je to bila samo politička tema.

 - Da sam bio na mestu generala Dikovića doneo bih takođe odluku da helikopter leti kao što je odlučio Bandić, jer je spašavanje deteta prioritet - rekao je on i dodao da vojnici nisu manekeni.       

Vučić je ocenio da je srpska vojska snažna i da će biti još snažnija, i podsetio da će do kraja godine u Srbiju iz Rusije stići dva nova helikoptera za koja su već izdvojena sredstva.       

Upitan da li će Srbija pristupiti NATO-u, on je rekao da Srbija ima vojnu neutralnost, kao i skupštinsku deklaraciju koja tu neutralnost potvrđuje.

"Srbija mora da menja Ustav"

Aleksandar Vučić je ocenio  da će Srbija morati da menja Ustav u naredne dve do tri godine, ali da je potrebno da se oko promena usaglasi celo društvo.

On je, gostujući na RTS-u, istakao da to neće biti zbog Kosova, što bi, prema njegovim rečima, mnogi hteli da dočekaju na nož.

- Moraćemo da menjamo Ustav zbog pravosuđa u pristupanju EU, poglavlja 23 i 24, kao i broja poslanika i mnogih dugih stvari - objasnio je Vučić.

On je istakao da je neophodno da rasprava o tome bude šsiroko vođena i da oko toga mora da se usaglasi celo društvo.

Upitan o svojoj političkoj budućnosti Vučić je kazao da planira da ostane na čelu vlade "mnogo kraće od onoga što bi jedan deo ljudi voleo, a mnogo duže od onoga što bi politički protivnici mogli lako da podnesu".

Vučić je podvukao da će raditi za Srbiju i da neće pokleknuti pred bilo kakvim izazovima.

- Godinu dana sam premijer Srbije i to je najevća cast koju sam mogao da imam. Uživam kada radim. Ništa lepše i važnije za mene ne može da postoji - naglasio je on.

2024 © - Vesti online