Ponedeljak 27.04.2015.
11:23
Tanjug

Vulin kaže da nam je Vučić vratio dostojanstvo!

Tanjug
Dragi ljudi, da li se osećate dostojanstvenije, kao što Vulin kaže

- Mi smo mislili da će to biti za tri godine, ali biće mnogo brže nego što smo očekivali. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić već razgovara sa MMF o tome - rekao je Vulin.

Vulin smatra da za godinu dana ne može da se uradi više nego što je urađeno i da od toga ne može bolje.

- Ne možete više za godinu dana nego što je Vučić postigao. Možete, doduše, da uništite svoje zdravlje, ali za godinu dana ova vlada je vratila dostojanstvo ovoj naciji - napomenuo je Vulin.

Govoreći o radu njegovog resora, Vulin je naveo da je ponosan na one koji rade i da su ljudi koji rade u socijalnoj zaštiti "neotkriveno blago, koje treba čuvati i više ceniti". Poručuje i da ne postoji vlada bez ministra za socijalnu politiku i da su, kada je buduća rekonstrukcija vlade u pitanju, važni samo rezultati.

- Ne postoji vlada bez ministra za socijalnu politiku, da li sam to ja ili neko drugi, važno je da su rezultati merljivi. Imamo manje nezaposlenosti, socijalna davanja nisu umanjena - rekao je Vulin.

Komentarišući kritike opozicije, Vulin je rekao da to baš i nije opozicija, budući da je na vlasti u Vojvodini, te dodao da bi bilo zanimljivo videti šta su u prethodnih godinu dana uradili pokrajinski sekretari.

- Opozicija ima pravo na kritiku i treba, to je demokratija, ali bojim se da nema nijedan argument - kaže Vulin, postavljajući pitanja kako se to lažira povećan broj zaposlenih koji uplaćuju redovno doprinose u PIO fond, broj rešenih krivičnih dela, borbena gotovost naše armije, smanjene liste čekanja u zdravstvu...

- Moram da kažem da je predsednik vlade bolji psiholog od mene, razgovarali smo pre mitinga i derbija šta će biti glavna poruka opozicije. Ja sam rekao da će pokušati da nas napadaju oko nezaposlenosti i tako toga, a on je rekao da će glavna poruka biti - "Vučić peder" - rekao je Vulin i dodao da nije to očekivao od čoveka iskustva kakav je predsednik DS i pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

2024 © - Vesti online