Ponedeljak 27.04.2015.
02:30
b92.net

Probali su mesec dana bez seksa! I...?

Jutjub
Samo ljubljenje, grljenje i maženje... kod ovih parova je izazvalo nedostatak bliskosti

Kako bi otkrili koliki uticaj seks ima na njihov brak dva para se upustilo u eksperiment u kojem su mesec dana proveli bez seksa, a rezultati su bili vrlo zanimljivi. Ovo su njihove priče:

Izdržali su

Džudi (37) i Kris (41) zajedno su sedam godina, od čega su pet u braku. Imaju sina starog pet godina, ona je asistentkinja u pravnoj firmi, a on slikar. U proseku vode ljubav dva puta nedeljno.

Kris: Kad je Džudi predložila ovaj eksperiment, bio sam poprilično nezadovoljan jer je seks važan deo našeg odnosa. Već posle tri dana sam razmišljao koliko mi nedostaje, osećao sam se kao na dijeti na kojoj su mi zabranili slatko. To "slatko" mi je odjednom postalo zabranjeno voće, što je jačalo želju. Kako se nedelja vukla, moja frustracija je rasla i do petog jutra sam bio na rubu živaca, naročito ujutru dok sam se ustao i ostavio Džudi u krevetu i krenuo pod tuš. Toliko sam je želio u tom trenutku. I Džudi je postala nervozna, no znao sam da će izdržati. Posebno je bila mrzovoljna svako jutro druge nedelje.

Takođe, činila mi se mnogo daljom. Uobičajeno, seks bi bio način da se povežemo, a odjednom nisam znao kako da se približim svojoj ženi. Nedostajala mi je, iako smo spavali jedno kraj drugog. Shvatio sam da nema nikakve zamene za seks u odnosu. Planirali smo odlazak na vikend u trećoj nedelji i nadao sam se kako ću je podstaknuti da prekine "post".

No ništa od toga, nije poklekla čak ni posle nekoliko čaša vina. Osećao sam se povređeno, zašto joj je apstinencija padala toliko lakše nego meni? Ipak, barem mi je slala lepe poruke tokom dana i govorila mi lepe stvari. Odbijanje boli i to je jako uticalo na mene. Bio sam tako srećan pošto je mesec prošao, isto sam je jutro privukao sebi. Bilo je to najdužih mesec dana mog života, ali pozitivna strana eksperimenta je da naš seksualni život više neću uzimati zdravo za gotovo.

Džudi: Kao zaposlenoj majci, život mi je užurban, ali bez obzira na umor uvek nađem vremena za seks. Strahovala sam može li mesec dana bez seksa da našteti našem braku. Na početku druge nedelje sam bila svesna da mi ne nedostaje seks, već osećaj bliskosti s Krisom. Užasavala me je pomisao da se oseća nevoljeno, pa sam mu slala lepe poruke i davala mu komplimente. Najviše me je brinulo hoće li mu se sviđati druge žene.

Iako sam znala da on to ne bi uradio, unutrašnji nesigurni glas stalno mi se javljao, pitajući se kako ih gleda i šta misli o drugim ženama. Takođe, počele su da me nerviraju male stvari, na primer ako on ne bi oprao suđe. Inače bi ga oprao, mislim da je to bio njegov protest zbog situacije.

Uveče bi mi bilo teško da legnem uz njega i samo da se mazim. On me je stalno navodio na seks uz reči "ne možeš kriviti muškarca ako pokuša". Najveći izazov mi je bio zajednički vikend, ali jasno sam dala do znanja da nema seksa. Ipak, bio je veoma nervozan pošto sam zaspala na kauču posle nekoliko čaša vina previše. Čim se eksperiment završio, Kris nije čekao ni sekunde, a iako je seks trajao samo deset minuta, osetila sam ogromno zadovoljstvo. Ono što sam shvatila je da se bez seksa osećam manje voljeno i nesigurno i nastojaću da ga održim prioritetnim u našem braku.

Izdržali smo samo 14 dana

Natali (30) i Nik (42) su u braku sedam godina. Nik ima troje dece iz prethodnog braka, a Natali i on nameravaju da idu na tretman veštačke oplodnje. U proseku ljubav vode tri do četiri puta nedeljno.

Nik: Na početku eksperimenta me je uhvatila prehlada, pa mi nije bilo tako teško kako sam očekivao. Ali prvi vikend mi je bio užasan. U nedelju ujutru sam ustao i otišao u dvorište nešto da radim. Usmerio sam svoju frustraciju za izgradnju kućice našem zecu. U drugoj nedelji počeli smo da se istresamo jedno na drugo, nervirale su nas i najmanje stvari. Ona je počela sve više da prigovara.

Inače mi smeta da se više bavim stvarima u kući nego moja žena, ali sada nisam imao priliku da se posle svađa poljubimo i imamo seks pomirenja. Pokušao sam da se oraspoložim uređujući dnevnu sobu, nešto što me je Natali pre molila da uradim. Prvo je bila oduševljena, ali je brzo počela da prigovara zbog nereda.

U drugoj nedelji smo oboje bili ekstra osetljivi. Gledanje moje žene kao moje ljubavnice ranije me je motivisalo da preskočim nesporazume među nama. Ali sada sam pucao. Nije mi se sviđalo šta se događa među nama. Te noći smo se oboje probudili u krevetu, počeli da se mazimo i bilo je neizdrživo - dogodio se seks.

Međutim, sledećeg jutra se probudila ljuta na mene rekavši da sam iskoristio njen trenutak slabosti. Opet sam otišao u baštu i ozbiljno razmišljao da izgradim nešto samo za sebe, "mušku pećinu". Dve nedelje smo marširali kao vojnici, a bio sam oduševljen kada je posle prolaska mesec dana iskoristila svoje ženske čari i zavela me. Proveli smo jutro u krevetu da bi nadoknadili propušteno. Apstinencija me je naučila koliko je bliskost važna u braku i sada se osećamo još bliže.

Natali: Mi imamo aktivan seksualni život - takav da smo slomili tri okvira kreveta i morali da pojačamo jedan otkako smo zajedno. Znam da rad na bebi za mnoge parove može biti frustrirajući, ali nama neuspesi nisu ugasili libido. I jedno i drugo spremno prihvatamo inicijativu za seks i nikada se na odbijamo, pa je mesec bez seksa za nas predstavljao pravi izazov. Prvih nekoliko dana nisam osećala posledice, ali peti dan sam morala da izađem s prijateljicama na koktele kako bih se izduvala. Nik je provodio užasno mnogo vremena napolju...

Začuđujuća stvar s apstinencijom je da je ona izazvala i probleme sa spavanjem, seks nam je uvek bio jedan od načina opuštanja. Dve nedelje posle eksperimenta Nik je krenuo u akciju usred noći i osećala sam se bespomoćno - naprosto nisam mogla da odbijem. Bilo je strastveno i odlično, ali sledećeg jutra sam bila jako ljuta na njega i na sebe. Zar smo tako slabi karakteri da ne možemo da izdržimo mesec dana bez seksa? Želela sam da dokažem da je naša veza mnogo više od same fizičke želje.

Bila sam odlučna u tome da izdržimo, ali zbog nedostatka intimnosti sam se osećala užasno usamljeno. U suzama sam to ispričala Niku i obećao je da će me grliti i ljubiti, bez da to vodi ičemu drugom. Zbog ove faze "udvaranja" počeli smo više da flertujemo i smejali smo se kako nismo godinama. Osećala sam se kao da se više bavimo našim odnosom. Jutro pošto je izazov završio, osećala sam se uzbuđeno. Bilo je predivno.

2024 © - Vesti online