Nedelja 26.04.2015.
12:57
Tanjug

Bruka i sramota!

Reuters
Sramne scene na najvećem srpskom stadionu

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" kasnila je više od 40 minuta jer je došlo do tuče navijača na istočnoj tribini stadiona, a potom i pristalica Zvezde sa pripadnicima žandarmerije.

"Hrvatski portal" pod naslovom "Krvavi srpski derbi" prenosi da se o duelu na terenu najmanje priča, dok "Jutarnji list" piše da je "'večiti' derbi osramoćen nemilim scenama nasilja" u sukobu huligana.

Bosanskohercogovački "Dnevni Avaz" navodi da je bačena mrlja na najveću utakmicu u Srbiji zbog čega je malo falilo da se odloži, dok "Oslobođenje" u prvi plan stavlja da je više od 30 osoba povređeno.

Podgoričke "Vijesti" izveštavaju da je sukob počeo neredima Partizanovih navijača i da su na isti način odgovorile pristalice sa druge strane, kao i da sukob dugo nije mogao da se smiri.

Takođe, evropske agencije dale su prostor 148. večitom derbiju, u kojem "AP" navodi da je u žestokom sukobu uhapšeno 40 izrednika, dok "Rojters" javlja da, pored toga što je meč kasnio zbog nereda, bio je prekidan i zbog velike baljade i dimnih bombi sa obe navijačke tribine.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana zavšena je rezultatom 0:0, nakon čega su crno-beli ostali prvi na tabeli sa pet bodova više u odnosu na najvećeg rivala.

2024 © - Vesti online