Subota 25.04.2015.
19:31
Tanjug

"Svi smo taoci neznalica, šarlatana i plagijatora"

Tanjug
Za vreme Vučića srbija ima najgore ekonomske pokazatelje: Bojan Pajtić

Pajtić je kazao da je za tri godine ova vlada uspela da osiromaši građane, zaduži se deset milijardi, da zemlju gura sve dublje i dublje u krizu u svim oblastima društvenog života.

On je na mitingu opozicije, u obraćanju nakon odavanja počasti žrtvama prošlogodišnjih poplava, rekao da je ovo prvi veći skup DS od 2014. i najavio skupove i u drugim gradovima.

Na optužbe aktuelne vlasti da je sve bilo u redu dok demokrate to nisu upropastile, Pajtić je podsetio da građani ne mogu da zaborave hiljade mrtvih i ranjenih, stotine hiljada izbeglica, ogromnu nezaposlenost i inflaciju sa kojom su bili suočeni u prošlosti.

 -Kada slušam kako kuka na 2011. i šta je ostalo iza nas pitam se kako bi kukao da je 2000. preuzeo vlast, kukao bi tako da bi se čulo do Karlovaca i Karlobaga - primetio je Pajtić, dođaući da je Srbija 2012. bila siromašna država, suočena sa ekonomskom krizom u svetu, ali da je imala najbolje ekonomske pokazatelje u regionu.

- Nasuprot tome - dodao je - za vreme vladavine Vučića imamo najgore ekonomske pokazatelje u regionu, a dug je porastao za 10 milijardi evra.

Priznajući da postoji i krivica DS, te da je ona janviše u tome sto je dopustila da SNS dođe na vlast, Pajtić je istakao da je upravo zato obaveza demokrata da učine sve da takvu vlast sruše.

- Danas su na vlasti oni koji su 12 godina čekali i za to vreme nisu primetili ni mostove koje smo podigli, bulevare koje smo izgradili, nisu videli 15 milijadi investicija koje smo doneli, vrtiće i škole koje smo izgradili. Preko noći od ratnih profitera postali su Evropljani, od ponavljača magistri i doktori. Danas SNS svom snagom unapređuje sve greške koje je DS pravila, a DS danas kaže da nema pravo više ni na jednu grešku - poručio je Pajtić.

Tanjug
DS ima obavezu da promeni vlast u Srbiji: Bojan Pajtić

Vladajuiće stranke Pajtić je "optužio" da se skrivaju iza jednog coveka, a on je, tvrdi, "autokratski vođa koji je suspendovao institucije što pokušava da učini sa zdravim razumom".

Za savetnike je, dodao je, izabrao dvojac na čelu sa Tonijem Blerom i Alisterom Kempbelom, a za "poslovnog partnera šeika, čija je zemlja sponzorila OVK, za šta je i nagrađena".

- Srbija je danas država bez strategije, svi smo taoci neznalica, šarlatana, plagijatora - konstatovao je on dodajući da se danas Srbija prodaje iza zatvorneih vrata, a laž prodaje za dostojanstvo.

Svi građani Srbije taoci su besomučne propagande i licemerja, naveo je Pajtić, ocenivši da je premijer okružen kriminalcima, plagijatorima, falsifikatorima i neznalicama.

- Maltretiraju opštinu za opštinom. Batinaši napadaju redom, tuku nas u Vrbasu, Mionici, Inđiji, Majdanpeku, a prolaze nekažnjeno iako su identifikovani i prijavljeni. Imamo obavezu da izvršimo političke promene i to mora biti obaveza za svakog pristojnog građanina ove zemlje - poručio je Pajtić.

2024 © - Vesti online