Nedelja 26.04.2015.
08:18
B. Grujić - Vesti

Zrenjanin: Dečaka spržila struja

Tanjug
Kristijan Dominik je zadobio opekotine po rukama i telu (Foto: Ilustracija)

Povređeni dečak, koji sa majkom i očuhom, dvojicom braće i sestrom živi u susednoj ulici, sa opekotinama po rukama i telu kolima Hitne pomoći prebačen je u novosadski Institut za decu i omladinu, gde se lekari i dalje bore za njegov život.

- Ne znam da li su me samo tešili, ali rekli su mi da će sve biti dobro - plačnim glasom kaže Tanja.
Ona je u vreme nesreće sa najmlađim detetom, osmogodišnjim Robertom, bila u Dečjem dispanzeru jer je imao visoku temperaturu. Zazvonio je telefon i rekli su joj da je Kristijan nastradao.

Robert Keseg, koji stanuje u stanu pored napuštenog transformatora, prvi je pritekao u pomoć nastradalom dečaku. Robertova žena kaže da su Kristijan i dvojica dečaka igrali fudbal. Iznenada je Robert začuo vrisku i istrčao. Kristijan je zadobio velike opekotine, ali je bio pri svesti. Robert mu je dao vode i pozvao Hitnu pomoć. Suprug joj je ispričao da je dečak bio u kućici trafoa.

- Kažu da tamo u kablovima ima 2.000 volti. Udar ga je izbacio u šipražje, gde ga je moj suprug pronašao. Strašno je što se nesreća dogodila na jedva stotinak metara od zgrade Elektrovojvodine. Ta napuštena trafostanica je neobezbeđena, a ko će obuzdati dečju radoznalost i želju za avanturom. Pravo da vam kažem, ni ja nisam znala da tu ima strujnih kablova, koji su pod naponom - užasnuta je Robertova supruga.

Pomoć komšija

U susednoj ulici, nalazi se nekoliko skromnih kućica, među njima i porodice Domenik. Komšije i rođaci, smenjuju se i pomažu usplahirenoj Tanji.

- Samo da malom Kristijanu bude dobro, da se oporavi. Dobar je dečak, učtiv i nikada do sada nije bio nestašan - priča komšinica Ljilja, iz kućerka nadomak kuće Domenikovih.

2024 © - Vesti online